Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní chleba z remosky

Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí těsta.

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta.)

13. 3. 2012 13:23

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 950 kJ / 1 661 kcal
Bílkoviny51,73 g
Tuky9,47 g
Vláknina22,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy331,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......

Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.

Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jirka

9. 11. 2012 18:02

cathleen cathleen

18. 9. 2012 15:40

finneta: ano, presne, jak jsi to popsala - chlebik se ohriva postupne. A rozhodne ho nicim nemaz, nech ho omouceny. On sice praskne, ale pokud bys ho potrela pred pecenim vodou, byl by vlhky - remoska nepropousti moc tekutiny ven.

finneta

18. 9. 2012 13:09

Ivčo, prosím tě, návod pro naprosto blbý. ten chleba dám kynout do remosky a pak ho tam nechám a zapínám remosku? takže se vlastně bude ohřívat postupně? jinak já si ji koupila na aukru (tchýně mi ji nechtěla dát:-S) a ráda bych to zkusila. díky moc za odpověď:-K:-K

zizala zizala (moderátorka)

14. 3. 2012 11:45

Remosku využívám na chalupě a péct v ní chleba bude úplně super. Pekárnu tam brát nesmím, protože mi tam navlhla, peču v troubě ten bez hnětení. Sama se divím, že mě to nenapadlo, dát péct chleba do remosky :-8:-K:yes::yes:

cathleen cathleen

14. 3. 2012 11:17

:-8 já se do remosky opět zamilovala - je malá, "žere" minimum elektřiny (až o 80% méně, než tróba), jídla jsou v ní dobře propečená, nevysušená.......a chleba z remosky mě doslova šokoval. Po všech zkušenostech s pečením kynutého těsta (vrazit do vyhřáté trouby, prudce upéct) bych nikdy neřekla, že budu z remosky vytahovat horký, voňavý, hlasitě křupající, plnohodnotný chleba:-p:yes:
Jsme doma jen dva, chleby v troubě už péct nebudu - jen v remosce.

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 3. 2012 23:13

Remosku jsem dala mladému, ale chlebíček se mi moc líbí:-K+9:yes:

srettka

13. 3. 2012 19:18

juuj:-p to je extrem:-)) stojim na nastupisti, cekam na vlak z prace dom a slintam a polykam, kdyz chlebik tento vidim:-p ja totiz chlebik miluju, jsem s nim neverna rohlikum, ale dobre jim tak:-p. nemaj totiz takove krasne vypecene sexy brisko, prave jako tenhle exemplar:-*. . ,smarjaa, uz to na me zase jde:-8 sem jak stara kropáčková, enem na me jdou touhy ryze chlebove:-8:-D
jasny bod velebod:yes:

jarka skrobakova

13. 3. 2012 18:53

krásný chlebíček, proto bodíček:-O:-K:-K:-)):yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

13. 3. 2012 16:09

Cathleen, pěkný a sympaticky popukaný pecen chleba-jeje ten bude dobrej a ty máš 5.boda:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 3. 2012 14:59

Jejda, tak bych si ho zrovinka dala k polévečce:-K;-), krásný chlebíček:yes:

pipre pipre

13. 3. 2012 13:56

Tak tento chlebík také vyzkouším. Peču ten bez mísení, ale zkusím i tento. Pekárnu nemám, zřejmě je tento recept možno mísit ručně, ikdyž asi pracněji a také v pekárně, viz odkaz níže.. Remosku ale mám, takže to vyzkouším :-)..Ale protože nepochybuji, že bys tu dala něco, co není dobré, tak bodík dávám už teď :-):yes:+1

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod

Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Základní chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8kR