Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......
Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.
Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2017 13:28
2. 11. 2017 13:16
2. 11. 2017 13:08
2. 11. 2017 13:00
No, remosky jsou tří velikostí a asi se jedná o tu prostřední.
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)
2. 11. 2017 12:27
11. 10. 2017 11:36
10. 10. 2017 14:20
31. 12. 2014 18:57
30. 12. 2014 21:02
30. 12. 2014 19:12
30. 12. 2014 19:07
30. 12. 2014 18:32
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...
29. 12. 2014 20:21
28. 12. 2014 21:57
26. 12. 2013 16:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod
Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
41 názorů