Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,19 g |
Tuky | 38,47 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potřebovala jsem udělat velmi rychlý oběd a větší množství kefíru mi k tomu pomohlo. Vařená vejce dle počtu strávníků - proto dle ceny "zlatá vejce"
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2017 15:48
Jana Remková: Jani děkuji za přidání hezké fotky, je to dobrůtka, což
18. 2. 2013 12:08
vyzkoušela jsem. Super! Opravdu skvělý nápad nerada dělám smetanové nebo mléčné omáčky kvůli dětem, ale z kefíru je tato omáčka vhodná i pro ně. Dávám 1
14. 3. 2012 00:46
Ladi,říkáš kefír??Tak to někdy vyzkouším.
12. 3. 2012 17:01
Nevím jak to dělám, ale každý rok mám v zahrádce plno kopru, nádherně hebkého a voňavého. Za sezónu dělám koprovku několikrát. Nadúrodu zpracuji do okurek, rychlokvašky jsou přímo k nakousnutí už za celý jeden týden, pak do zelí a zbytek dám k ledu, tedy do mrazáku. S kefírem to neznám, ale vyzkouším. Dobrá rada.
12. 3. 2012 11:54
spagetko - tak tedy já mám raději mražený nebo čerstvý - je to voňavější no holt se musí trochu dochutit omáčka (dávám převařený ocet + cukr) ale ten tvůj kefír je nakyslý takže to byla určitě mňamka i z toho mraženého
12. 3. 2012 11:41
Ani, já bych i dala sterilovaný, ale mám jen mražený, v Albertu měli jen velké sklenice a to bychom asi včas nesnědli a otevřené i v lednici by se zkazilo. Letos si chci nějaký naložit, snad mi vzejde, loni mi to něco napadlo
Jinak díky za bodíky
Jinak díky za bodíky
12. 3. 2012 11:32
Také dělávám z kefíru,ale jak píše Jana R.i nám to chutná více se sterilovaným koprem.Koprovku můžu i studenou a bez ničeho,takže bodík je jasný+10
12. 3. 2012 10:26
koprovku z kefíru jsem věru ještě nedělala a tak určitě vyzkouším a vejce? ať se jdou i obchodníci bodnout, kdybysme tak všichni alespoň 14 dní nekoupili vajíčko, to by byl fofr, jak by je zlevnili, že
11. 3. 2012 22:38
Koprovka je moje dospělácká láska... Posílám pochvalný puntík...
11. 3. 2012 20:41
v týdnu koupím kefír a určitě vyzkouším, koprovku mám s vajíčkem moc ráda - i kvůli té rychlosti
brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co? my máme naštěstí vlastní.
brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co? my máme naštěstí vlastní.
11. 3. 2012 20:13
děkuju a určitě vyzkoušejte, je to výborné
11. 3. 2012 20:12
Z kefíru ma nenapadlo omáčku robiť, výborný nápad +7
11. 3. 2012 19:49
Dobrý nápad s tím kefírem. To musím vyzkoušet. Ten název...se "zlatými vejci" mne pobavil, ale je trefný..Já už vybírám recepty, kde vejce nemusím mít. Já se bez nic klidně obejdu, horší je to s mužem, ten je má moc rád na snídani +5
11. 3. 2012 19:42
Jana Remkova: Jani, přesně, taky je to napsané v posledním řádku ingrediencí
11. 3. 2012 19:29
Já mám nejraději na koprovku sterilizovaný kopr a nejsem sama. On už to nějak lépe dochutí. Čerstvý dávám spíš do polévek. No, ale možná to ten kefír dochutí lépe, než sterilizovaný kopr. Zkusíme. Jen dotaz...proč "zlatá vejce"? To asi kvůli ceně, co?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 10 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 15 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 28 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 34 minutami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 2 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 2 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 2 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 3 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Jak zahustit omáčku jíškou. Máme pro vás jednoduchý postup
Další recepty
Tématické fráze: koprovka s vejcem koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprovka s vajíčkem koprová omáčka se sterilovaným koprem koprovka z kefiru koprovka z čerstvého kopru domaci koprovka koprová omáčka se sterilizovanym koprem koprovka se sterilovaným koprem koprovka koprovka ze sterilizovaného kopru jak se dělá koprovka koprovka z podmáslí sterilizovaný kopr koprová omáčka bez masa koprovka se sterilizovaným koprem koprovka z vývaru koprovka bez vývaru koprová omačka ze sterilizovaný kopr koprová omáčka z kefíru
Suroviny: kefír, vývar masový, kopr, mouka hladká, máslo, cibulka jarní, sůl, cukr, vejce
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
17 názorů