Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa

Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

11. 3. 2012 18:56

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 109 kJ / 743 kcal
Bílkoviny57,19 g
Tuky38,47 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 632 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy41,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Potřebovala jsem udělat velmi rychlý oběd a větší množství kefíru mi k tomu pomohlo. Vařená vejce dle počtu strávníků - proto dle ceny "zlatá vejce"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

17. 3. 2017 15:48

Jana Remková: Jani děkuji za přidání hezké fotky, je to dobrůtka, což ;-)

alice

18. 2. 2013 12:08

vyzkoušela jsem. Super! Opravdu skvělý nápad:-) nerada dělám smetanové nebo mléčné omáčky kvůli dětem, ale z kefíru je tato omáčka vhodná i pro ně. Dávám 1:yes::-K

Pajaska Pajaska

14. 3. 2012 00:46

Ladi,říkáš kefír??Tak to někdy vyzkouším.:yes::yes:

rozmarynaH rozmarynaH

12. 3. 2012 17:01

Nevím jak to dělám, ale každý rok mám v zahrádce plno kopru, nádherně hebkého a voňavého. Za sezónu dělám koprovku několikrát. Nadúrodu zpracuji do okurek, rychlokvašky jsou přímo k nakousnutí už za celý jeden týden, pak do zelí a zbytek dám k ledu, tedy do mrazáku. S kefírem to neznám, ale vyzkouším. Dobrá rada.:-p:yes:

Dana61

12. 3. 2012 11:54

spagetko - tak tedy já mám raději mražený nebo čerstvý - je to voňavější no holt se musí trochu dochutit omáčka (dávám převařený ocet + cukr) ale ten tvůj kefír je nakyslý takže to byla určitě mňamka i z toho mraženého:-p

spagetka spagetka

12. 3. 2012 11:41

Ani, já bych i dala sterilovaný, ale mám jen mražený, v Albertu měli jen velké sklenice a to bychom asi včas nesnědli a otevřené i v lednici by se zkazilo. Letos si chci nějaký naložit, snad mi vzejde, loni mi to něco napadlo :-/:-/
Jinak díky za bodíky:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 3. 2012 11:32

Také dělávám z kefíru,ale jak píše Jana R.i nám to chutná více se sterilovaným koprem.Koprovku můžu i studenou a bez ničeho,takže bodík je jasný:-p+10:yes:

Dana61

12. 3. 2012 10:26

koprovku z kefíru jsem věru ještě nedělala a tak určitě vyzkouším :yes::-D a vejce? ať se jdou i obchodníci bodnout, kdybysme tak všichni alespoň 14 dní nekoupili vajíčko, to by byl fofr, jak by je zlevnili, že;-)

Eliza Eliza

11. 3. 2012 22:38

Koprovka je moje dospělácká láska...:-p Posílám pochvalný puntík...:-)

buryna

11. 3. 2012 20:41

v týdnu koupím kefír a určitě vyzkouším, koprovku mám s vajíčkem moc ráda - i kvůli té rychlosti ;-)

brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co? :-D my máme naštěstí vlastní.

spagetka spagetka

11. 3. 2012 20:13

děkuju:-K a určitě vyzkoušejte, je to výborné ;-):yes::yes:

tejaja tejaja

11. 3. 2012 20:12

Z kefíru ma nenapadlo omáčku robiť, výborný nápad :yes:;-)+7

pipre pipre

11. 3. 2012 19:49

Dobrý nápad s tím kefírem. To musím vyzkoušet. Ten název...se "zlatými vejci" mne pobavil:-)), ale je trefný..Já už vybírám recepty, kde vejce nemusím mít. Já se bez nic klidně obejdu, horší je to s mužem, ten je má moc rád na snídani :-):yes:+5

spagetka spagetka

11. 3. 2012 19:42

Jana Remkova: Jani, přesně, taky je to napsané v posledním řádku ingrediencí :-D:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2012 19:29

Já mám nejraději na koprovku sterilizovaný kopr a nejsem sama. On už to nějak lépe dochutí. Čerstvý dávám spíš do polévek;-). No, ale možná to ten kefír dochutí lépe, než sterilizovaný kopr. Zkusíme;-). Jen dotaz...proč "zlatá vejce"?:-)) To asi kvůli ceně, co?:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Další recepty

Tématické fráze: koprovka s vejcem koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprovka s vajíčkem koprová omáčka se sterilovaným koprem koprovka z kefiru koprovka z čerstvého kopru domaci koprovka koprová omáčka se sterilizovanym koprem koprovka se sterilovaným koprem koprovka koprovka ze sterilizovaného kopru jak se dělá koprovka koprovka z podmáslí sterilizovaný kopr koprová omáčka bez masa koprovka se sterilizovaným koprem koprovka z vývaru koprovka bez vývaru koprová omačka ze sterilizovaný kopr koprová omáčka z kefíru

Suroviny: kefír, vývar masový, kopr, mouka hladká, máslo, cibulka jarní, sůl, cukr, vejce

TopRecepty.cz

Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6NY