Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chlebík

Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 4. 2012 20:33

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie14 748 kJ / 3 525 kcal
Bílkoviny102,25 g
Tuky14,13 g
Vláknina44,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy724,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaAm

9. 3. 2024 02:37

Test se podaril😃. Chlebik bez hneteni, peceny v hrnci. Bez bordelu v kuchyni 😂😂
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!

moncicak756

7. 5. 2018 10:22

Pečeme tenhle chleba už docela dlouho a je super. Jen přidáváme dvě špetky tymiánu a má uplně úžasnou chut i vůni. A používám hrnek o velikosti 400ml a v pohodě. Chleba je fakt super :yes:

volantka volantka

17. 1. 2017 20:13

Tak chleba upečen,vypadá dobře,uvidíme jak bude chutnat.Hezky vyběhl, a to jsem měla jen 10hod.kynutí.Je ale pravda že jsem dala celý pytlík suš.droždí,protože 1/2lžičky mi přišlo málo.Celý pytlík je na 500g mouky a já měla asi dohromady 600g mouky,ale v poho.Je krásný:-) Jen malá rada, až budete rvát těsto do hrnce,nezapomeňte jak já že hrnec je horký.Chytla jsem si ho bez rukavice a výsledek 3 popálené prsty:-D Ale co ještě že máme večeři:-D Díky za skvělý recept:-*

Svirova

3. 12. 2016 19:37

Je fakt velmi dobrý, pečeme ho pořád, dnes jsem dokonce nepoužila sušené droždí, ale půl kostky, protože ho potřebujeme nejlépe hned a kynul 2 hodinky a za chvíli jde do trouby :-). Paráda:yes:

ivulinka ivulinka

12. 11. 2016 19:53

Byla velká pochvala:yes: Podávala jsem k čerstvému uzenému a mizel rychleji než maso:-8 Dnes jsem do těsta přidala nasekaná dýňová semena a trochu sušeného česneku.

magdalenka magdalenka

23. 10. 2016 08:46

Radmila prchalová: postupuj podľa receptu, je to OK, pri pečení cesto naskočí..

Radmila prchalová

23. 10. 2016 07:15

Dobrý den, večer jsem zaděla těstoa teď ráno mám pocit že je řídké dá se stím něco dělat, nebo mám nechata tak a dát péct:-?

hosta hosta

8. 9. 2016 15:08

Andělka: vydrž - píše se 12 až 18 hodin:-)

Andělka

8. 9. 2016 15:02

pomooooooc.. vůbec to nekyne.. po 4 hodinách se to asi ani trochu nezměnilo.. není 1/2 lžičky suš. droždí málo???? 8-(

Dajda Dajda

9. 3. 2016 20:20

Gabriela Krausová: My máme na domácícm chlebu nejradši právě tu křupavou kůrku. Fakt je, že se špatně krájí, proto je podle mě nejlepší použít zubatý nůž na krájení rajčat. ;-)

Eva

9. 3. 2016 14:13

Gabriela Krausová: Když dám horký chléb do igelitového sáčku, nezapaří se? A po vychladnutí lze dát jen do plátěné útěrky?https://www.toprecepty.cz/recept/26778-domaci-chle...

Gabriela Krausová

8. 2. 2016 22:47

obrázek i recept mne upoutal, hned jsem se dala do pečení. Pouze místo sušených kvasnic jsem použila půlku kostičky kvasnic,jak už přede mnou dělala jedna paní a asi za dvě hodiny bylo nakynuto. Jinak jsem postupovala podle předpisu a chleba se nádherně povedl. Aby byl" ukrojitelný " zabalila jsem jej okamžitě po vyklopení do igelitového sáčku,kde změkla kůrka. Musím říct, že chutnější domácí chleba jsem ještě nejedla. :yes:,:-K

Jana Brichová

27. 1. 2016 21:12

Jana Brichová: zapoměla jsem napsat, že chleba před pečením potřu mlékem a po upečení potřu kůrku studenou vodou- chléb se krásně leskne

Jana Brichová

27. 1. 2016 21:02

chléb je výborný - já dávám 2 hrnky žitné tmavé mouky 1 hrnek špaldové tmavé mouky a 1 hrnek hladké mouky + zamíchám do těsta slunečnicová semínka. Po 30 minutách odkryji chléb a dopékám až 35 minut. Chléb vydrží dlouho měkký a čerstvý. V obchodě už chleba nekupuji.:yes:

Helča

25. 1. 2016 19:10

Celé léto jsme na chatě,bylo ošklivé počasí,nechtělo se nám na nákup.Zkusila jsem podle receptu na FB.chléb bez hnětení.Hned se mi povedl,šel trochu hůř vyklopit.Po druhé jsem vysypala po zahřátí kastrol hl. moukou,už nemám problém.(Můj recept,hrnek žitné chlebové mouky,půl hrnku pšeničná celozrná speciál,půl hrnku hladké mouky.2 hrnky polohrubé mouky.)Pokračuji už podle receptu.Už to peču čtvrtý měsíc,chleba nekupujeme,je výborný.Přeji úspěch všem.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chlebík vecerni chlebik recept večerní chlebík domácí večerní chlebík chlebík večerní chleba recept recept na večerní chlebík domaci chle večerní chlebík recepty večerní chléb recept recept na vecerni chleba recept na domácí večerní chlebík domácí večerní chléb hruška katalog od 22. 9. večerní chléb domaci chlebik bez kynuti domácí chlebík bez hnětení domácí večerní chleba hnětač těsta pro domácnost prima rano hruska

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, mouka polohrubá, kmín celý, sůl, ocet, voda, droždí sušené

TopRecepty.cz

Domácí chlebík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmYo