Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová roláda s jahodami

Rolády vypadají na oko velmi honosně a jsou ideálním zákuskem ke kávě. Využijte jahodové sezony a upečte tuto medovou roládu plněnou šlehačkou. Jahody můžete poklást na smotanou roládu nebo drobné kousky dát také dovnitř, do šlehačky.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 4. 2012 15:10

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie11 013 kJ / 2 632 kcal
Bílkoviny70,37 g
Tuky132,35 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 644 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy286,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do těsta můžete přidat červené barvivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nofrona

29. 6. 2012 20:59

Veronika.Hrozna::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 6. 2012 20:15

nofrona:Určitě ano,co je rozmícháno ručně - je rozmícháno.:-p
Není nad lidskou ruku!

nofrona

29. 6. 2012 18:54

pampalona:V robotu nedělám, jen ručním šlehačem. Doufám, že se povede:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 6. 2012 20:03

pampalona:Určitě ano ,a vařečkou nebo stěrkou jít až na dno jestli tam není něco, co se nerozmíchalo. Mám velmi kvalitní mixer ,ale délá to samé,takže kontroluju jestli tam něco u dna nezustalo.:-D.

pampalona

28. 6. 2012 15:33

Děkuju, příště to zkusím ušlehat ručním mixérem, tak se dostanu víc na dno než u robotu.

Veronika Hrozna

19. 6. 2012 20:53

pampalona:Špatná miska na šleháni,med je těžky slezl dolu na dno a nerozšlehal se s ostatními surovinami. Já bych to nedřív rozmíchala ručně ,aby se med zvedl ode dna až potom šlehačm.Muj mixer dělá totéž,a proto vždy stěrkou ještě oddělím těsto od mísy a znovu prošlehám,a když nejsem spokojená tak,ješt%e jednou.:-D

nofrona

19. 6. 2012 17:17

pampalona:Tak to netuším. Já med do třeného těsta používám dost často. Je to med domácí, ne z obchodu. Vždy se s těstem spojí. Dávám vše dohromady a šlehám, až vznikne několikanásobek nešlehaných surovin.

pampalona

19. 6. 2012 14:28

Roládu jsem dělala o víkendu, ale někde byla chyba. Med zůstal tekutý, takže se mi polovina těsta vůbec nevyšlehala a po upečení mám horní polovinu tešta piškotovou a tu spodní, kde se usadil nenašlehaný med zdrclou. Jinak je moc dobrá, jen nevzhledná. V čem může být problém?

nofrona

1. 5. 2012 14:52

Ivana:Nejsem zrovna odborník na složení potravin a hodnocení zda je lepší rostlinná, nebo živočišná šlehačka;-). Asi podle toho kdo má jaký zdravotní problém. Co mám naposloucháno jsou rostlinné tuky jsou lepší:-). Ale nějak to neřeším, jde mi o chuť a ta je suprová:-p:-p. Dětičky manžela ji milují a zbytky berou domů:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 4. 2012 13:42

No bezvadné!!:yes:

dashenkaj

28. 4. 2012 11:27

bomba!:-p

Ivana

25. 4. 2012 18:26

Není lepší použít klasickou šlehačku a trošku ji vyztužit? Vždyť ty rostlinné prý nejsou zrovna nejzdravější, mají spoustu přidaných látek:-(( Chci se zeptat, jestli pak ten krém nechutná jako ty umělé rostlinné nastavované "šlehačky" v některých zákuscích,brr to zrovna nemusím, jestli není moc poznat, že je to rostlinná šlehačka. Jinak recept parádní, určitě vyzkouším.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 4. 2012 16:53

rebeka:Dobře jsem se zasmála,"nezapomněla koupit" já už teď nedávno nechala doma i nákupní lístek /dvakrát po sobě/ ! He,he! Tak asi víš ,co jsem nakoupila!:-)):-D To bude ten Němec, co pořád schovává ty věci!

rebeka rebeka

20. 4. 2012 13:19

Veronika.Hrozna: co mi vykáš:-O:-//:-D:-D:-D
zrovna na to koukám.. ale to bych nebyla já, abych něco nezapomněla koupit:-// a sice jahody.. mám jen mandarinky.. uvidíme;-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 4. 2012 13:12

nofrona:Tak tu bych brala hned,ale "to mi tu nemamo" ! Teda aspoň jsem ji nikde nezahlédla !

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: roláda s jahodami šlehačka hollé medová roláda medove testo na roladu zakusek-rolada s jahodami holle šlehačka rostlina šlehačka holle kde koupit šlehačku holle rostlinná šlehačka holle piskotova rolada s medem recepty z rostlinné šlehačky rostlinna šlehačka kde koupit? rostlinna slehacka recepty smetana hollé nešlehané piškotové testo nastavovaná piškotová roláda nastavovaná šlehačka medova rolada se šlehačkou recepty z jahod medové řezy jako roláda

Suroviny: vejce, med, cukr krupice, mouka polohrubá, šlehačka, tvaroh, med, jahody

TopRecepty.cz

Medová roláda s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8wP