Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Hodnocení receptu je 4,2 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 4. 2012 19:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 339 kJ / 2 710 kcal
Bílkoviny68,48 g
Tuky65,72 g
Vláknina37,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy416,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno.

Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři.

P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné.

Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

milenper

12. 1. 2021 13:01

<3:yes: Nebudu se zabývat slovíčkařením, je to výborný recept, bez ohledu na to, že je z vepřového. Pochutnali jsme si, je to změna. V Itálii jsme si objednali ossobuco a bylo to v podstatě toto. Tenkrát mě to nezaujalo, kus kosti s minimem masa a zelenina s nevýraznou chutí. I v Itálii jsou prostě restaurace horší a lepší.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 4. 2012 18:41

vybusna: DĚKUJI;-):-K

vybusna vybusna

5. 4. 2012 17:03

varilamyskakasicku: :yes: myslim, ze v takejto forme ten nazov receptu vystihuje presne to co vystihnut mal .
Taliansky sposob pripravy roznych druhov masa je velmi popularny a chutny.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 20:30

;-):-Kspagetka:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 20:30

Jinak jsou zde recepty osso buca jen zatím z hovězího masa, ne z telecího masa a v pohodě;-)

spagetka spagetka

3. 4. 2012 20:30

varilamyskakasicku::yes::yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 20:27

magdalenka:Já Ti rozumím,použila jsem postup podle italského receptu, proto je to psáno takto.Jako když zde dělají lidé svíčkovou z kuřecího masa, nebo svíčkovou z vepřového masa, já jsem použila postup Magdalénko z postupu osso buca.Když na tom trváte,napíši jen maso na zelenině,o.k.??

magdalenka magdalenka

3. 4. 2012 20:22

Myšička, tvoj recept je určite dobrý, jedlo skvelé, ale osso buco je úplne niečo iné. Osso buco je špeciálne upravené mäso (syn ti to potvrdí), teľacie lýtko aj s kosťou, počas dlhého pečenia (cca 4 hod.) sa špik uvoľňuje do zeleniny, dostane to celé skvelú chuť.

spagetka spagetka

3. 4. 2012 20:18

varilamyskakasicku: nezlob se, ale"na způsob" je jen český výraz pro tvé původní "ala", nechci rýpat,ale moc jsi to nevyřešila. Chtěla jsem ti navrhnout něco jiného, ale zatím nevím jak.....ty máš asi na mysli " na způsob telecí morkové kosti" je to tak?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 20:12

vybusna:jinak to každý vyzkouší podle receptu a uvidí,co a jak to chutná.:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 20:09

Používá se na tento originál recept: telecí (dobrá je i hovězí) zadní kližka v dolní části, kde je kost vyplněná morkem.:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 19:59

vybusna:Ossobuco,je jak píšeš,ale změním název receptu,místo ala..... dám do názvu receptu "na způsob ossobuca",dá se dělat ossobuco i z hovězího masa a dalšího jiného masa. Dlouho jsem to studovala všude, než jsem to sem dala,ale dají se takto dělat různé druhy masa. Originál je z telecího, ano, jak píšeš,to je pravé ossobuco.Tento recept je dělaný na způsob ossobuca.:-K

spagetka spagetka

3. 4. 2012 19:07

vybusna: nic nevymazávej, napsalas to dobře:yes:. Osso Buco je telecí morková kost, která je specialitou severní Itálie, oblasti kolem Milána. Takže z toho fakt může být hodně receptů, jako např. z kuřecího a pod. takže ten název - ala - je fakt zavádějící;-)

magdalenka magdalenka

3. 4. 2012 19:04

vybusna:nemaž, čo píšeš je správne, ide o druh mäsa. Je dobré šíriť osvetu...:-K

vybusna vybusna

3. 4. 2012 19:02

ja proti tomuto receptu absolutne nic nemam to chcem zdoraznit hned na zaciatku a jeho autorka ho urcite uvarila s vynikajucou chutou :yes: len jeho nazov je zmateny a niekoho kto to nepozna moze zavadzat.
Osso bucco (uvadza sa aj osso buco)je druh masa ...telacie lytko s morkovou kostou (dutou kostou) a nie nazov specifickeho receptu. Takze osso bucco sa moze pripravit aj na sposob svieckovej na smotane, aj na taliansky sposob, moze sa uvarit z neho aj polievka.
ja neviem ci sa tiez sama nevyjadrujem zmatene a ci svoj prispevok nakoniec nevymazem, lebo to neviem vysvetlit ..ale ...to je ako keby bolo v nazve napisane Jemne dusene veprove........ala italska hovadzia ohanka, alebo ala italske hovadzie stehno.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové maso na zelenině maso na zelenině dusene maso na zelenine vepřové maso na zelenině recepty vepřové maso v zelenině králičí maso na zelenině vepřové maso recepty dušené vepřové maso maso v zelenině dušené vepřové maso recept vepřová maso na zelenině recepty z vepřového masa telecí maso na zelenině dušené vepřové maso recepty vepřové maso na zelenině recept dusena kralici stehna recepty na králíčí maso dušené vepřové na zelenině veprove na zelenine recept na kraliči maso

Suroviny: mrkev, celer řapíkatý, rajče, olej olivový, cibule červená, česnek, kotleta vepřová, stehno králičí, sůl, pepř, cukr, koření nové koření, bobkový list, protlak rajčatový, olej olivový, mouka hladká, vývar masový, víno červené suché, těstoviny

TopRecepty.cz

Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDwJ