Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

29. 3. 2012 17:12

Suroviny

Porce: 3 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 704 kJ / 646 kcal
Bílkoviny11,60 g
Tuky2,96 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy134,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Udělala jsem dnes polévku, která je skutečně u nás nejlepší, ze všech polévek z kyselého zelí-proto jsem se rozhodla, že se s váma o ní podělím i když vím, že zelných polévek je tu dost, ale tato je jiná, moc dobrá a dělat jí budu dost často!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

30. 3. 2012 09:59

m: kysle polievky na slovensku sa tiez tak robia...(kysla sosovicova, kysla fazulova, kysla zemiakova) urobi sa jiska, ta sa rozvari v polievke(zaoprazka) a smotana, alebo mlieko sa rozriedi s mukou a vleje sa do polievky . neviem ako sa to vola v cestine u nas je to zatrepka.
http://www.toprecepty.sk/recept/198-sosovicova-pol...
http://www.toprecepty.cz/recept/1627-fazolova-kyse...

m

30. 3. 2012 09:50

Osobně teda taky nechápu, proč je nejdřív klasická jíška a pak ještě voda s moukou... Asi dobrý hokus pokus, ale jako recept by se to dalo ještě vychytat.

vybusna vybusna

30. 3. 2012 08:07

aple: pozri....recepty su rozne a nie kazdemu sa paci ten ci onen, z roznych dovodov. pokial mas nejaku vyhradu..ok, ale da sa napisat tak, aby si autora neponizoval a naformulovat to ako tvoju empiricku skusenost, resp. radu. prave kvoli takymto formulaciam sa uzivatelia buria proti neregi, na vseobecnu skodu.

aple

30. 3. 2012 00:17

to teda nejlepší není,když to zahustíš voda + mouka to je matlanice:no::no:

Bibinka Bibinka

29. 3. 2012 22:00

varilamyskakasicku: Ivi, asi na ní nenarazíš, já jí taky ještě neviděla;-) Suším si jí doma na konci houbové sezóny ji nakoupím v pěstírně, nechám jí vysušit a rozemnu-mám jí na celý další rok v 3OO ml skleničce, krásně voní a nedává se jí hodně, tady do té polévky jsem dala asi 3/4 lžičky, protože jsem jí dělala hodně.

Irule Irule

29. 3. 2012 21:32

:yes::-p vyzkouším děkuji :-8

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 3. 2012 20:58

Jani,prosím Tě,kde kupuješ sušenou hlívu?Já si ji suším doma,ale ještě jsem na sušenou hlívu nikde nenarazila,díky:-K

savlinka savlinka

29. 3. 2012 20:30

opět určitě výborná polívečka:yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 3. 2012 20:07

Ivusa: Ivušo, dobře že sis všimla-díky, už jsem to doplnila a Anička ti profesionálně poradila;-)viď Ani:-?:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 3. 2012 19:23

Ivusa:Já nevím,ale já bych smetanu rozředila malým množstvím teplé tekutiny z polévky,rozmíchala s moukou a nechala chvilku v závěru provařit.Že jo,Bibinko:-)
Polévečka musí mít krásně navinulou chuť a kyselice s jablíčkem je taková zvláštní,netradiční:-p+:yes::yes:

nutrie

29. 3. 2012 19:05

Ivusa Ivusa

29. 3. 2012 18:25

:-KBibinko,moc hezká polévka,jistě i chutná...jen bych se chtěla zeptat...několikrát jsem pročítala recept a asi ti z něj vypadla fáze ve které se přidává smetana....myslím špatně ,když ji přidám až na konci vaření:-?:-? ...nebo se přidává až do talíře na hotovou horkou polévku???díky za odpověď...ukládám a uvařím...:yes::yes::yes:

nofrona

29. 3. 2012 17:26

:-p:-p:yes:

jarka skrobakova

29. 3. 2012 17:18

recept na tuto polévku mně zaujal, určitě vyzkouším, láká mně to jablíčko jakou bude mít celkově polévka chuť, posílám bod Bibi:-p:-p:-O:yes::yes::-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 3. 2012 17:16

Hezká kyselice,už je teď i moje:-):-K;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašská kyselice se zakysanou smetanou houbová kyselice zelnacka s hlivou zelnačka s hlívou ústřičnou zelná polévka s hlívou ústřičnou valašská kyselica se zakysanou smetanou houbová kyselica salát z kysého zelí houbová polévka s hlívou kyselo s hlívou zelná polévka s hlívou polévka z hlívy ústřičné se smetanou bílá polévka z hlívy ústřičné kysaná polévka s hlívou ústřičnou kysane zelí s hlivou polévka z hlívy ústřičné a kysaného zelí zelná polévka s květákem zelnice s hlivou recepty maso s hlívou ústřičnou gastro polévka kyselica s hlívou ústřičnou recepty

Suroviny: zelí bílé, cibule, brambory, smetana kysaná, jablko, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, koření nové koření, jalovec, kmín drcený, bobkový list, hlíva ústřičná sušená, cukr, šťáva citronová, mouka hladká, tuk, sůl

TopRecepty.cz

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGoK