Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 563 kJ / 1 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,28 g |
Tuky | 31,48 g |
Vláknina | 18,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 191 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 181,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tapioka (maniok, cassava, sabudana, sago) je rostlina původem z Amazonie. Dnes se pěstuje hlavně v Thajsku, Nigérii a Brazílii. Pěstuje se pro své kořeny, které obsahují velké množství škrobu. Samotný škrob se používá k zahušťování a je součástí nejrůznějších směsí na pečení pro bezlepkovou dietu. Škrob se také průmyslově zpracovává na tapikové perličky o velikosti 2-3 mm. V asijské, zejména indické kuchyni, se perličky používají na přípravu kořeněného postního pokrmu Sabudana Kidchi. Asiaté též perličky přidávají do čaje s mlékem, jako tzv. „bubble tea“. Ve Velké Británii a v USA je oblíbená sladká úprava, tzv. tapiokový pudink, jedná se dezert podobný mléčné rýži. U nás jsem se s tapiokou v jakékoli podobě ještě nesetkala, ale na západ od nás je běžnou součástí jídelníčku celiaků.
Dnes jsem tapiokové perličky objevila na toppotravinách
http://www.toppotraviny.cz/skrob-prasek-do-peciva-....
A také v tomto obchodě: http://www.shalamar.eu/www-shalamar-eu/eshop/0/3/5....
Kombinaci špenátu, semínek nebo oříšků a brusinek jsem vyčetla na internetu a moc mi chutnala, určitě by šla použít i s kuskusem nebo rýží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2014 21:15
20. 6. 2014 08:30
11. 6. 2014 20:26
13. 3. 2012 11:24
13. 3. 2012 11:18
13. 3. 2012 09:51
6. 2. 2012 16:42
6. 2. 2012 16:17
6. 2. 2012 09:02
Krásný, nezvyklý recept
6. 2. 2012 08:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 21 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 31 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 52 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláč sester Tatinových upečete s našimi radami hned napoprvé a perfektně. Bez čeho se neobejdete?
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Jak připravit taštičky z křehkého těsta? Rady a tipy pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: tapioca tapioka v kuchyni tapioca recepty co je tapioca tapioca recept tapioka.cz tapioca.cz příprava tapioky tapioka příprava jak se vaří tapioka tapioka mouka tapioca sabudana příprava tapioka papioka sabudana tapiokový puding "@topieca.com" loc:cz tapioka pudding tapiokové těstoviny tapioca puding
Suroviny: tapiokové perličky, olej olivový, špenát listový, brusinky sušené, semínka slunečnicová, koření provensálské, sůl
Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8xD
10 názorů