Jelítka Rozpis na 10 kg
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 122 821 kJ / 29 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 947,53 g |
Tuky | 1 779,39 g |
Vláknina | 228,00 g |
Cholesterol | 7,13 g |
Sodík | 76,71 g |
Sůl | 190,00 g |
Sacharidy | 2 278,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky.
Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2013 22:58
Tak klidně přidávej a když k tomu dáš své postřehy při vaření .... Škoda, že nemáš fotky.
A podobné, jako "Solení masa na uzení" můžeš dát do článků.
26. 4. 2013 20:56
26. 4. 2013 20:50
26. 4. 2013 14:20
26. 4. 2013 13:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 minutami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 23 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 26 minutami
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 47 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 56 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 1 hodinou
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 12 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 12 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Výroba jelítek krok za krokem: Jak na přípravu této zabíjačkové pochoutky
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: žemlová jelita žemlova jelitka recept na domácí jelita jake kroupy se pouzivaji do zabijacky napichani masa na uzeni žemlové jelito jake kroupy do jelit jak se delaji jelita kroupy do jelítek jelítka žemlová pečené kroupy s krví staroceska jelitka recept na žemlové jelítka domácí žemlová jelítka recepty mistra uzenáře jelita žemlová zemlove jelitka žemlové jelítko recept domácí jelítka jak se dělají jelítka
Suroviny: maso z vepřové hlavy, lalok vepřový, škvarky, slezina, kroupy, krev, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, cibule, sůl, vývar, střevo tlusté, koření
Jelítka Rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLZz
5 názorů