Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelítka Rozpis na 10 kg

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 2. 2012 23:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie122 821 kJ / 29 355 kcal
Bílkoviny947,53 g
Tuky1 779,39 g
Vláknina228,00 g
Cholesterol 7,13 g
Sodík 76,71 g
Sůl190,00 g
Sacharidy2 278,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky.

Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

26. 4. 2013 22:58

fb.lib: Mně se Tvé recepty líbí, a myslím, že většině ostatních také, jen to nesmí být po deseti denně. Mne by zajímal rcp na taliány - ty miluji, ale ta cena!
;-) Tak klidně přidávej a když k tomu dáš své postřehy při vaření .... Škoda, že nemáš fotky.
;-) A podobné, jako "Solení masa na uzení" můžeš dát do článků.

fb.lib fb.lib

26. 4. 2013 20:56

jarda Kadic:Přesně tak, můj děda kupoval střev více a když mu zbyly udělal těsto na bramboráky dal do nich uzeninu a udělal jaternice které uvařil. Pak se opékaly jako normální jatrnice. Bylo to skvělé rád na to vzpomínám.:yes:

fb.lib fb.lib

26. 4. 2013 20:50

Nadja:Recepty mistra uzenáře od agentůry VPK vydavané jako sešit v roce 1992 ale recepty jsou z totalitních recepisů.Mám i pekaře a rybáře.Moc jsem recepty nedávám jelikož to lidé odsuzují tak pokud opravdu někdo chce tak recepty dám do WORDU a posílám emailem a poté je dávám na stránky kde jim to nevadí.Sešit obsahuje Tlačenky,paštiky,klobásy,Taliáni,Solení masa na uzení,poměry i napíchání injekcí,uzení,slaniny,párky spousty druhů,salámy spousty druhů,uzenky.Hezký den.:-K

jarda Kadic jarda Kadic

26. 4. 2013 14:20

To znamená 5 až 10 m střev přikoupit,nebo zbytek prýtu upéci v pekáčích,není liž pravda?

Nadja Nadja

26. 4. 2013 13:58

:-? Františku, z jaké kuchařky své recepty čerpáš? O ledvinových ani francouzských jelitech jsem nikdy ani neslyšela.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žemlová jelita žemlova jelitka recept na domácí jelita jake kroupy se pouzivaji do zabijacky napichani masa na uzeni žemlové jelito jake kroupy do jelit jak se delaji jelita kroupy do jelítek jelítka žemlová pečené kroupy s krví staroceska jelitka recept na žemlové jelítka domácí žemlová jelítka recepty mistra uzenáře jelita žemlová zemlove jelitka žemlové jelítko recept domácí jelítka jak se dělají jelítka

Suroviny: maso z vepřové hlavy, lalok vepřový, škvarky, slezina, kroupy, krev, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, cibule, sůl, vývar, střevo tlusté, koření

TopRecepty.cz

Jelítka Rozpis na 10 kg

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLZz