Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ondráš

Plátek kuřecího masa usmažený v bramborákovém těstíčku, to je oblíbený řízek Ondráš. Moravskoslezskou specialitu si můžete připravit doma, stačí mít osvědčený recept. Tak začněte strouhat brambory, za chvíli máte vydatný oběd hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 8. 2008 16:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde udělat taky z kvalitního vepřového masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 4. 2009 09:59

Včera jsem dělala, plnila jsem ochuceným syrovým mletým masem:yes:

Jikotka Jikotka

30. 1. 2009 18:53

Já dělám tenhle recept s plátkem uzeného masa a s dušeným zelím,je to bašta:-p:-p.Přišel s tím před lety syn že se to nevím už kde jmenuje Kaplická cmunda nebo tak nějak:yes:

Bibinka Bibinka

30. 1. 2009 18:06

Jo,jo,jak říkám,je to skvělý. Já také mám volněji, jsem do zítřka večer sama a hlídají mě pidilidi:-D:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2009 18:03

Jo, já vlastně mám takový volnější den a koukám, kolik receptů jsem tady ani nepostřehla a je je třeba oprášit, ne? Někdo je novější a bude rád třeba za receptík a tenhle je rozhodně bombááá!;-)

Bibinka Bibinka

30. 1. 2009 18:01

Jůůůů, to bych si okamžitě dala a že se může nísto mléka dát pivo jsem teda neznala, je to pro mě nová informace a určitě to tak vyzkouším:yes:,

Jani R., Ty děláš úplnou inventuru viď? Je to dobrý to občas prolistovat, pak se člověk diví, jaké poklady tu jsou.:-p;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2009 17:52

Známé a velmi oblíbené jídlo i v restauraci. Rozhodně se člověk nají a je spokojený!:yes:

kristinka

28. 11. 2008 14:13

:-)):yes:je to prima to se ti povedlo,,,,

Merylas Merylas

8. 9. 2008 16:58

Tak jsem zase chytřejší :-)) Pivo máme až po jídle a strouhanku mě nenapadlo nikdy dát. Jinak se ještě v těstě smaží Hermelín překrojený napůl a taky tvarůžky, taky vždy první obalím v hladké mouce a pak v těstě.

Hella Hella (moderátorka)

8. 9. 2008 12:32

Nikdy nedávám mouku, přidávám strouhanku, je to krásně křupavé a nejraději to máme s plátkem uzeného masa. Díky za připomenutí - dávám 1.

alus.s

7. 9. 2008 22:18

připomínka dobrá, velmi dobrá ;-) :yes:

Drobek Drobek

7. 9. 2008 21:40

Připomínka - zkuste někdy lidi přidat do bramborákového těsta dát pivo místo mléka. Je to nádherně křupavé.:-p
My totiž strašně rádi řízky v bramborákovém těstě, kuřecí i vepřové.:-*

alus.s

7. 9. 2008 12:19

Merylas, je to bašta. Máš za 1 :yes: :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí ondráš kuřecí ondráš recept kuřecí řízek ondráš recept na kuřecí řízek ondráš řízek ondráš recepty kuřecí řízek ondráš řízek ondráš recept ondráš z kuřecího masa recept kuřecí ondráš veprovy ondras ondráš kuřecí jak se dělá ondráš recept na kuřecí ondráš ondráš řízek maso v bramborákovém těstě kureci maso v bramborakovem teste kuřecí v bramborákovém těstě recepty kuřecí ondráš vepřovy řizek ondraš recept řízek ondráš

Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, česnek, mouka hladká, olej, brambory, vejce, mléko, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín celý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Ondráš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xk6