Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku

Používáte rádi při přípravě svíčkové zeleninovou směs Halali? Vyzkoušejte ji připravit doma podle tohoto jednoduchého receptu. Zeleninu na přípravu omáčky tak budete mít vždy po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

20. 8. 2008 11:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 258 kJ / 1 735 kcal
Bílkoviny42,46 g
Tuky9,13 g
Vláknina114,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31,70 g
Sůl78,90 g
Sacharidy322,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept znám už dlouho, mám ho z Lidových receptů. Mně se osvědčilo spíš zeleninu nastrouhat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mamta

19. 2. 2010 10:56

Moc děkuji za recept,kupované Halali není špatné ale tohle je super.Něco takového jsem hledala.Máte bodík:yes::-))

Kuchta-buchta

30. 9. 2009 16:06

Díky za recept. Už jsem to jednou zkoušela zavařit před 3 lety, jenže recept jsem kdesi založila.....a není. Znám, mám vyzkoušené a dělám z toho i majdu ke kuřecímu. To jen tak orestuju kuřecí kousky na másle, krátce podusím a přidám Halali a smetanu. Super rychlovka. Doporučuju!

Blanka Netopilová

15. 2. 2009 00:48

Dělám Halali podle tohoto receptu už 2 roky,začala jsem s jednou dávkou,vloni už to byly dávky 4 a to pro mou celou velkou rodinu.Nejoblíbenější je svíčková ze zejíce,kdy maso řádně prošpikuji a už nesolím.Po zalití sklenicí Halali a po 4 denním proležení v chladu je maso jedna báseň.Po upečení rozmixuji zeleninu,zaliji smetanou a většinou už ani nemusím zahušťovat.Halali je daleko lepší než kupované. :-p

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 1. 2009 10:56

:-8Aha, tak to se omlouvám, mám ždibec jiný recept, kde se zelenina v menším množštví vody rozvaří....
Ale i tak je to fantastický polotovar a já od té doby, co halali zavařuju, vařím svíčkovou ráda:-D

Merylas Merylas

28. 1. 2009 10:47

Taky používám na koření to vajíčko na čaj, ale tady se dusí jen ta zelenina bez tekutiny, tak tady by to nešlo ;-)

spagetka spagetka

28. 1. 2009 10:27

já taky dávám veškeré koření do vajíčka na čaj - mám ho jen pro tento účel a určitě je to pohodlnější, než ho lovit v polevce nebo omáčce ;-);-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 1. 2009 10:22

Merylas, já koření vařím buď zavřené v kovovém "vajíčku" na výluh čaje nebo zavázané v kusu gázy. Nemusím pak nic hledat;-)

Merylas Merylas

28. 1. 2009 01:16

Amiro, koření co vidím, to vyberu, ale už jsem uvažovala, jestli neudělat z koření zvlášť vývar.

Amira Amira

25. 1. 2009 20:50

Před rozmixováním předpokládám koření vyndat, že jo?

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2008 16:59

Merylas, tak se mi zdá, že nedávno tady byla diskuse o tom, co to je HALALI a já se tady tak koukám a vidím, že to byl asi k této zelenině můj první přízpěvek do těchto receptů. No a myslím, že se ptala vybusna, bavili jsme se myslím právě o svíčkové. Už se těším, jak si ji v létě udělám, až budu mít svou zeleninu ze zahrady.;-)

vybusna vybusna

17. 9. 2008 23:03

janka remkova ved ja ta poznam!!!!!;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 9. 2008 23:01

Merylas-tak já osobně jsem ho nikde nenašla a ještě jednou moooc děkuji!!!! Jana:yes:

Merylas Merylas

17. 9. 2008 17:51

Jani, já uvažovala jestli tady recept přidat, mně připadá, že je všude a je známý. Tak jsem ráda, že jsem Ti pomohla ;-) A ahojky tady :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 9. 2008 14:00

Ahoj Terezko,teprve se rozkoukávám,ale vypadá to tady super.Zase tolik suprových receptů,jen se musím ještě zorientovat :-)):-D

tejaja tejaja

15. 9. 2008 18:37

Ahoj Janka, vitaj:-D:-D:-D Rada ťa tu vidím:-D:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí halali svíčková na smetaně z halali domácí halali recept recept na domaci halali falešná svíčková na smetaně z halali falešná svíčková z halali falešná svíčková na smetaně s halali svickova omacka recept svíčková z vepřového masa s halali svickova omacka svíčková omáčka podle pohlreicha vepřová svíčková z halali maso na halali falešná svíčková s halali rychlá svíčková na smetaně recept s halali směs halali zeleninová směs halali svíčková z vepřového masa a halali jak naložit kralika na svičkovou svíčkova s halali z vepřového masa

Suroviny: mrkev, celer, petržel, cibule, sůl, cukr, ocet, pepř celý, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYZN