Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy Dle teploty. V tomto případě u ústředního topení.

Dle teploty. V tomto případě u ústředního topení.

24. 1. 2012 20:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 545 kJ / 2 042 kcal
Bílkoviny64,65 g
Tuky11,70 g
Vláknina18,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy410,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud přesně dodržíte recept, s největší pravděpodobností se to stejně nepovede podle vašich nejtajnějších přání. To nevadí. Vytrvejte. Svůj první pokus jsem si schoval na broušení nožů. I když se to nepovede dokonale, stejně je výsledek lepší, než drtivá většina tuzemské produkce.

http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

25. 1. 2012 00:00

;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2012 23:00

:yes: super;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 1. 2012 22:22

Oba chlebíky jsou i na řezu velice krásné:-KMoc hezký receptík:-p+4:yes:

Bibinka Bibinka

24. 1. 2012 21:43

od trouby:ale to je krásný chlebík a ten kulatej se mi moc líbí a napsaný recept také-jóóó naše babičky, to byly kuchařinky a všechno si uměly zdůvodnit, proč je to tak a ne onak. Mouka se přesívá kvůli vzdušnosti;-) Dávám ti 3,bod:yes:

od trouby

24. 1. 2012 21:29

V teple. Tak kolem 30ti °C mi to trvá 2 hod. Je to zcela zřejmě dáno i množstvím kvasu. Četl jsem na fórech věnovaným čistě kváskovému chlebu, že mají dobré zkušenosti i s dlouhým kynutím v chladu. Budu zkoušet dále různé varianty. Ten kulatý chléb na foto č.4 byl například žitný chléb s malým přídavkem pšeničné mouky z pšeničného kvásku.

BILKOVAI BILKOVAI

24. 1. 2012 21:29

To je krásně napsaný recept a mně nakopl, že se musím naučit udělat ten žitný kvásek. První a poslední pokus se nezdařil a já jsem to vzdala, ale při pohledu na Tvůj chleba mu dám ještě šanci;-)....+1:yes:

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2012 21:06

:-)) Hezky jsem si početla:yes:. Já jsem kdysi někde četla, že mouka se prosívá, aby se provzdušnila a těsto pak lépe kyne (kvasinky mají dostatek kyslíku). Zní mi to docela logicky ;-)

Mám dotaz. Pokud v těstě není vůbec droždí a kyne jen díky oživlému kvásku, jak dlouho to asi tak baj vočko trvá, než vykyne před druhým hnětením? Díky:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kváskový chléb kváskový chléb recept kváskový chleba recept na kváskový chléb kváskový chleba recept kvaskovy chleb recepty recept na kváskový chleba recept kváskový chléb kváskový chléb v troubě jak se peče kváskový chleba doba kynutí kváskového chleba kynutí kváskového chleba jak upect kvaskovy chleba pečení kváskového chleba jak dlouho kyne kváskový chléb kváskový chléb pečený v troubě ošatka na kynutí chleba slamova kvaskovy chleb bez hneteni jak dlouho péct kváskový chleba recept kváskový chleba

Suroviny: kvásek chlebový, mouka pšeničná, sůl, kmín celý, voda, mouka hladká

TopRecepty.cz

Kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BmR