Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová polévka

Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost cibule. Podáváme s krutony posypané strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

15. 2. 2008 13:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 626 kJ / 1 106 kcal
Bílkoviny29,27 g
Tuky74,03 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy54,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Antonín

12. 8. 2015 12:56

Že je výborná o tom není třeba polemizovat.Já jsem ji trošku upravil,přidal jsem dvĕ vetší doma vypĕstované rajčata přesnĕ tak nakrájené jak tu cibuli,a přdal jsem asi centimetrový kousek žluté čili papričky.Víno jsem vynechal,to nahradily ty rajské.Byla to mňamka pravila i mamka...:yes::yes::yes:

majit

24. 8. 2013 13:40

Právě jsme dojedli tuto výbornou polévku, mívala jsem u cibulačky problém s tím, že je moc nasládlá, ale to právě řeší to víno. Dnes jsem dala strouhanou goudu, byla úžasně jemná a místo smažených kostiček rohlíku nebo housky jsem použila koupený "smažený hrášek" a bylo to moc moc mňam. A protože si neumíme oběd bez polévky představit, tak jsem zachránila ještě na dvě porce na zítra - a to jsem vyřila skoro z kila cibule. Všem dobrou chuť :-p :yes:

Jiri Samec

30. 12. 2012 23:52

Ze je cibulacka vyjimecne dobra je znamo. Chci se jen zminit, ze pro zahrati je horka polevka daleko ucinnejsi nez horky caj treba i s rumem !! A jak po polevce vsechno funguje. Uz mame 4 deti a manzelka je zase tehotna........a sousedka i kolegyne v praci taky...!! Dobrou chut !!:-p

Věra

15. 6. 2012 00:49

Úžasná chuť, děkuji za recept, já udělala dvojité množství a nakonec ještě přidala smetanu ke šlehání. Nemá chybu, určitě doporučuji a přeji dobrou chuť:-p:yes:

Lucka

19. 4. 2012 14:09

Doporučuji...výborná chut...jsem moc ráda,že jsem tento recept našla...:-)

Pejli Pejli

20. 3. 2009 15:05

fenomenální!! :-p:yes:

spagetka spagetka

20. 3. 2009 13:45

:yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 3. 2009 13:44

Takže: Nesehnala jsem parmazán, použila jsem nivu. Trošinku jsem polévku přihustila asi lžičkou hl. mouky, protože byla i pro babičku, tak, aby neremcala:-)) Jinak, moje dcera hodnotila polévku, jako luxusní. Viděla mne ji dělat a čučela, jak puk, že přilévám víno. Nakonec nevěřila vlastním chuťovým buňkám;-) Vzkoušejte!! Nebudete litovat;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na cibulovou polévku cibulová polévka krémová francouzská cibulačka podle pohlreicha cibulová krémová polévka recept cibulačka podle polreicha polévka cibulačka cibulová polévka podle pohlreicha polreich recepty cibulačka s taveným sýrem pravá cibulačka pohlreich recepty na cibulovou polévku cibulková polévka cibulovapolevka cibolová polévka frankfurtská polévka pohlreich recept na krémovou cibulovou polévku pravá francouzská cibulačka pohlreich cibulačka polreich italská cibulačka recepty-cibulová polévka

Suroviny: cibule, máslo, vývar masový, víno bílé, veka, parmazán, sůl, pepř bílý mletý

TopRecepty.cz

Cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aAO