Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaný zázvor

Kandovaný zázvor je nejenom zdravé mlsání. Působí protizánětlivě, pomáhá uvolňovat svaly, zmírňuje únavu, dodává energii a vitalitu. Přidat ho můžeme do různých moučníků, vánočního cukroví, nebo ho hezky zabalit jako dárek.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

8. 3. 2012 08:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Schované vývary ze zázvoru můžeme použít např. do čaje nebo na přípravu domácí zázvorové limonády.

Recepty na zázvorový čaj:

http://www.toprecepty.cz/recept/17149-zazvorovy-ca...

http://www.toprecepty.cz/recept/15364-zazvorovy-ca...

Recepty na zázvorovou limonádu:

http://www.toprecepty.cz/recept/13360-zazvorova-li...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

12. 2. 2017 21:26

Věra Colbecková: Výborné tipy, moc děkuji!

Věra Colbecková

12. 2. 2017 18:47

petram: dnes poprvé kanduji zázvor, ještě se vaří. Tak jako Petr (13.11.2012), jsem se rozhodla neredukovat sílu zázvoru opakovaným sléváním vývaru. Mám zázvor ráda pálivý. Ohledně zachování a vylepšení barvy doporučuji použít tumeric (česky kurkuma) a citronovou šťávu. Kurkuma obarví do žluta a citron pomáhá udržet přírodně světlou barvu. Citron je výborný pomocník i při přípravě jiných druhů ovoce, například jablka na štrúdl. Stačí si do misky kam vkládáme oloupaná a nakrájená jablka přidat trochu vody a citron, a při každém přidání jablka to promíchat. Jablka si tak zachovají svou barvu až do použití. A také mne zrovna napadlo, že příště zkusím kandovat zázvor a pomerančovou kůru dohromady. Toto by mělo vylepší barvu zázvoru a kyselina v pomerančové kůře nahradí citron. :-D

Marks

12. 11. 2014 21:15

Aké máte skúsenosti s uvedeným receptom na zázvorový čaj ? Osobne ho varím podľa receptu z tejto stránky: http://www.elegantnibydleni.cz/zazvorovy-caj-recep...

petram petram

12. 3. 2014 07:33

Miquel: To je nádhera. Netušila jsem, že i doma vyrobený může vypadat takto pěkně. Za fotku moc děkuji. :-K

Miquel Miquel

12. 3. 2014 04:21

Přidal jsem foto, pokud to vadí, odstraním.

petram petram

27. 1. 2014 07:55

hanso: Já si myslím, že pěkná barva je výsledkem použití nějakých aditiv při výrobě. Nevím konkrétně čeho, může se jednat o barvivo, konzervant nebo něco podobného. Osobně bych barvu neřešila a byla ráda za to, že jsem si vyrobila něco sama a bez chemie.

hanso

26. 1. 2014 11:58

Varil som ho presne podľa receptu, ale zázvor nemal nikdy takú peknú farbu, ako keď ho kúpim v obchode. Neviete, čím to asi je a ako dosiahnúť peknú svetlú farbu, namiesto hnedej farby? díky za radu:-?hanso@centrum.sk

Masounek

10. 12. 2012 16:32

Moc dobré, na konci jsem na něj trochu zapomněla a cukr zkaramelizoval - bylo to nakonec výborné

pacho

9. 12. 2012 17:31

bomba vec na vecernu pohodu pred vianocami :-D:yes::yes:

petram petram

8. 12. 2012 21:12

Jana: Připravila bych ho nejvíce týden předem a určitě důkladně zabalila do celofánu.

Jana

8. 12. 2012 19:36

petram: Děkuji za odpověď...ráda bych to dala do balíčku k Vánocům a nevím, kdy to připravit, aby se mi to nezkazilo?

petram petram

8. 12. 2012 17:40

Jana: Množství cukru opravdu záleží na Vaší chuti, jak píšu v receptu, na tři menší kusy zázvoru dávám cca 4-5 lžic. Trvanlivost jsem neměla nikdy možnost vyzkoušet, do týdne zázvor zmizel :-)

Jana

8. 12. 2012 17:08

Petr: Líbí se mi Váš příspěvek....ráda bych to zkusila podle Vás. Kolik dáváte cukru a jakou má hotový pokrm trvanlivost? Děkuji :-)

Matt

28. 11. 2012 14:52

Dobré info o zázvore nájdete aj na:http://zazvor.com/

Petr

13. 11. 2012 14:03

Ta doba vaření a 4 vody teda nevím, nevím.Bude to skoro bez chuti.Já to vařím v jedné vodě, cca tak 25-30 minut.Rovnou v sladké vodě.Potom na plechu v troubě na 70-80 st. tak půl hoďky.Pak do druhého dne nechat oschnout a obalit v cukru...A nekrájím plátky ale kostičky což je asi jedno.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kandovaný zázvor recept kandovaný zázvor zázvor zázvor kandovaný recept kandovaný zázvor recept na kandovaný zázvor kandování zázvoru domácí kandovaný zázvor nakládaný zázvor kandovany zazvor bez cukru jak vyrobit kandovaný zázvor jak kandovat zázvor kandovaný zázvor v cukru zázvor v cukru zázvor kandovaný recept vyroba kandovaneho zazvoru jak udělat kandovaný zázvor nakládaný zázvor recept nakládaný zázvor v medu výroba kandovaný zázvor

Suroviny: zázvor, cukr

TopRecepty.cz

Kandovaný zázvor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLVl