"Sachr" dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 322 kJ / 4 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,78 g |
Tuky | 166,76 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 567,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):
300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.
Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....
Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2013 13:36
chtěla bych se zeptat, mám malou dortovou formu, nebude mi to "překpovat"?? na jak velkou formu je tento recept?
7. 1. 2013 19:41
Veronika.Hrozna:Dneska jsem nevydržela a slupla jsem už dva kousky !
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
30. 11. 2012 16:12
lucie:Ahá,no ,ale papáníčko je to nádherné.Já když vydržím,tak si dám až na druhý den ,aby odpočal -ten je
30. 11. 2012 16:07
Veronika.Hrozna: já jsem ho viděla. Ale to už bylo pozdě. A sníh byl na jedničku, mísu jsem taky otáčela
30. 11. 2012 15:57
lucie:Škoda ,že jsi neviděla přispěvek,který byl níže,kde jsem celý postup šlehání už psala ,také na dotaz od začínající kuchařky. No a to je hlavní,že se to sní ,a ne vyhodí. Příště si dej záležet i na snéhu i na šlehání másla s cukrem.Sníh musí být úplně tuhý až se dělají kopečky,a když převrátíš mísu,tak tam musí držet jako přibitý.Tenhle dort je vynikající,ale na přípravu je fakt potřeba otrocky dodržet receptík. Čokoládu na něj také rozpouštím tak,aby dno hrnce nebylo ve vodě ,ale jenom v páře,potom je vláčnější a jde líp zašlehat.
30. 11. 2012 13:35
Veronika.Hrozna:nee, v pohodě já už jsem to měla stejně v troubě ale jíst se to dá kupodivu :D
30. 11. 2012 11:04
lucie:Moc se omlouvám,ale jednoduše jsem nestihla odpovědět dřív,a velice mě mrzí,že místo tak dobrého dortu nemáš nic. Neboj to se poddá,každá tím prošla, než vzniklo něco k snědku !Já obzvláště.
30. 11. 2012 10:04
Veronika.Hrozna:ano... to se mi právě stalo :D .... nevadí, pro příště budu vědět děkuji
29. 11. 2012 19:37
lucie:Milá Lucinko pokud v tom je cítit ten cukr a není rozpuštěný v másle, tak se muže stát,že místo dortu upečeš placku.
29. 11. 2012 17:41
Veronika.Hrozna:dobrý den, vadí když z toho vůbec není krém a je to jenom smíchané dohromady? má to jinou chuť? ( sníh jsem samozřejmě udělala )
Veronika.Hrozna:
Veronika.Hrozna:
16. 9. 2012 14:26
Markéta:Dáš si do mixéru změklé máslo a trošku ho metlou nebo vidličkou rozšleháš,rozetřeš a pak přidáš práškový cukr bez hrudek prosátý. Potom spolu všechno šleháš tak dlouho až se ten cukr rozpustí v másle ! Zkusíš ochutnáním.Pokud tam ještě je ten práškovej cukr cítit, jako prášek, tak šleháš dál.Z toho si nic nedělej ,že jsi začátečník a ptej se ! Já také nevěděla nic o vaření a pečení velice dlouho!
16. 9. 2012 10:58
Jak tam je to utřeme cukr s máslem do pěny tak do jaké pěny možná je to primitivní otázka ale sem začázečník
25. 6. 2012 15:45
Veronika.Hrozna: to jsem moc ráda a děkuju
25. 6. 2012 15:44
Přidávám fotečky a je opravdu skvělý !
17. 4. 2012 19:03
Bibinka:Je skvělý a dokonce se mi podařilo asi 6 kousku ukrást a odložit do mrazáku - zázrak !Dneska jsem ho vybrala z mrazáku a je jako čerstvý! Díky za skvělý recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 14 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 29 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept sachr recept sachr sachr dort kluci v akci recept na sachr dort dort sachr sacher dort kluci v akci sachrův dort kluci v akci pravý sachr dort recept recept na sachr sacheruv dort kluci v akci krém do sachr dort recept recept sachr rychle dorty sachr recept na pravy sachr dort dort sachr recept sachrův dort recept dort recept recept sachr dort
Suroviny: čokoláda hořká, čokoláda mléčná, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, máslo, marmeláda meruňková, poleva čokoládová
"Sachr" dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O7y
66 názorů