Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Sachr" dort

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 3. 2012 11:35

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 322 kJ / 4 140 kcal
Bílkoviny84,78 g
Tuky166,76 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 653 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy567,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.pekarnomanie.cz/

Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):

300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.

Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....

Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:

http://www.toprecepty.cz/recept/20482-sacher-sachr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

xsarysek

6. 2. 2013 13:36

chtěla bych se zeptat, mám malou dortovou formu, nebude mi to "překpovat"?? na jak velkou formu je tento recept? :-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 1. 2013 19:41

Veronika.Hrozna:Dneska jsem nevydržela a slupla jsem už dva kousky !
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!:-p:-p:-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2012 16:12

lucie:Ahá,no ,ale papáníčko je to nádherné.Já když vydržím,tak si dám až na druhý den ,aby odpočal -ten je:-K

lucie

30. 11. 2012 16:07

Veronika.Hrozna: já jsem ho viděla. Ale to už bylo pozdě. A sníh byl na jedničku, mísu jsem taky otáčela :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2012 15:57

lucie:Škoda ,že jsi neviděla přispěvek,který byl níže,kde jsem celý postup šlehání už psala ,také na dotaz od začínající kuchařky. No a to je hlavní,že se to sní ,a ne vyhodí. Příště si dej záležet i na snéhu i na šlehání másla s cukrem.Sníh musí být úplně tuhý až se dělají kopečky,a když převrátíš mísu,tak tam musí držet jako přibitý.Tenhle dort je vynikající,ale na přípravu je fakt potřeba otrocky dodržet receptík. Čokoládu na něj také rozpouštím tak,aby dno hrnce nebylo ve vodě ,ale jenom v páře,potom je vláčnější a jde líp zašlehat.:-)

lucie

30. 11. 2012 13:35

Veronika.Hrozna:nee, v pohodě :-) já už jsem to měla stejně v troubě :-) ale jíst se to dá kupodivu :D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2012 11:04

lucie:Moc se omlouvám,ale jednoduše jsem nestihla odpovědět dřív,a velice mě mrzí,že místo tak dobrého dortu nemáš nic. Neboj to se poddá,každá tím prošla, než vzniklo něco k snědku !Já obzvláště.:-D

lucie

30. 11. 2012 10:04

Veronika.Hrozna:ano... to se mi právě stalo :D .... nevadí, pro příště budu vědět :-) děkuji :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 11. 2012 19:37

lucie:Milá Lucinko pokud v tom je cítit ten cukr a není rozpuštěný v másle, tak se muže stát,že místo dortu upečeš placku.

lucie

29. 11. 2012 17:41

Veronika.Hrozna:dobrý den, vadí když z toho vůbec není krém a je to jenom smíchané dohromady? má to jinou chuť? ( sníh jsem samozřejmě udělala :-) )

Veronika.Hrozna:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 9. 2012 14:26

Markéta:Dáš si do mixéru změklé máslo a trošku ho metlou nebo vidličkou rozšleháš,rozetřeš a pak přidáš práškový cukr bez hrudek prosátý. Potom spolu všechno šleháš tak dlouho až se ten cukr rozpustí v másle ! Zkusíš ochutnáním.Pokud tam ještě je ten práškovej cukr cítit, jako prášek, tak šleháš dál.Z toho si nic nedělej ,že jsi začátečník a ptej se ! Já také nevěděla nic o vaření a pečení velice dlouho! :-D

Markéta

16. 9. 2012 10:58

Jak tam je to utřeme cukr s máslem do pěny tak do jaké pěny:-? možná je to primitivní otázka ale sem začázečník ;-)

cathleen cathleen

25. 6. 2012 15:45

Veronika.Hrozna::-8 to jsem moc ráda a děkuju:-!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 6. 2012 15:44

Přidávám fotečky a je opravdu skvělý !:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 4. 2012 19:03

Bibinka:Je skvělý a dokonce se mi podařilo asi 6 kousku ukrást a odložit do mrazáku - zázrak !:-O;-)Dneska jsem ho vybrala z mrazáku a je jako čerstvý! Díky za skvělý recept.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept sachr recept sachr sachr dort kluci v akci recept na sachr dort dort sachr sacher dort kluci v akci sachrův dort kluci v akci pravý sachr dort recept recept na sachr sacheruv dort kluci v akci krém do sachr dort recept recept sachr rychle dorty sachr recept na pravy sachr dort dort sachr recept sachrův dort recept dort recept recept sachr dort

Suroviny: čokoláda hořká, čokoláda mléčná, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, máslo, marmeláda meruňková, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

"Sachr" dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O7y