Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 2. 2012 10:52

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 835 kJ / 2 351 kcal
Bílkoviny38,31 g
Tuky161,28 g
Vláknina27,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 3,84 g
Sůl10,41 g
Sacharidy174,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

*Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.

*Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí.

*Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner".

*Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miquel Miquel

25. 2. 2012 19:46

Jak už jsem uvedl recept je z knihy "Velká kniha italské kuchyně" kde pod názvem "Gnocchi alla romana" je uveden tento recept. Jedním z autorů je i kuchař prestižní restaurace v Ženevě Carlo Bernasconi který se specializuje na italskou kuchyni. Více se k tomuto nehodlám vyjadřovat. A jen tak mimochodem nepíše se vItaliji, ale v Itálii.

Betyna

25. 2. 2012 18:04

bezva recept

Jitka

25. 2. 2012 16:59

Abych vam to vysvetlila lepe-vItaliji se vari gnocchi na milion zpusobu,tj. ze semomolina,z brambor a mouky,ze spenatu a ricotty,ze stareho chleba, neco jako nase male kulate houskove knedle.To,co vy jste uvaril, jsou gnocchi di polenta.To jenom na vysvetleni.Gnocchi alla romana jsou vzdy a jenom ze semolina,mleka,vajec a parmezanu.

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 2. 2012 16:02

Príma receptík s krásnýma fotkama:-p+11:yes::-K

Miquel Miquel

25. 2. 2012 15:52

Děkuji všem za komentáře:-K:yes:
jitka: Dovoluju si nesouhlasit, protože co je dnes zásadního:-? Spousta receptů ať už si vezmeme třeba českou klasiku svíčkovou se různí, každý si ji upraví podle sebe;-) Stačí si zadat do googlu Gnocchi alla romana a uvidíte kolik vám vyjede různých verzí, nehledě na to že jsem uvedl zdroj odkud recept je. Ale abych byl upřímný, přidám do názvu di polenta;-)

jitka

25. 2. 2012 15:23

Gnocchi alla romana se delaji zasadne ze semolina, mleka a vajec,neco jako ceska krupicova kase s vejci,ktere se pridavaji po odstaveni z ohne.Dale se zapracuje do hmoty strouhany parmezan a dale se postupuje,jak popisujete,to je jiz OK.Jitkina@gmaile.com

rebeka rebeka

25. 2. 2012 14:38

překrásná práce.. nádhera.. jsem v úžasu:-O:-8:-*:-K:yes::yes:

aanet3

25. 2. 2012 14:34

:-p:yes:

AniCiz

25. 2. 2012 14:25

:yes:mňaaam:-K:-K:-*

Jana Pá

25. 2. 2012 12:18

:yes::-p

Masula Masula

25. 2. 2012 12:01

:yes::yes::-p:-O:-K

zizala zizala (moderátorka)

25. 2. 2012 11:38

Moc se mi líbí Tvé originální recepty :-p:yes::yes:

1974andrea 1974andrea

25. 2. 2012 11:32

Tak na tomhle bych si určitě pochutnala:-p:yes:, polentu jsem zrovna prvně koupila a přemýšlela jsem, co s ní;-)

spagetka spagetka

25. 2. 2012 11:29

To vypadá dobře, ale nechám, až budou rajčata jedlá ;-);-), jinak nemám problém :-p:yes:
Jo dovolím si přidat odkaz, co je polenta, někdo to fakt nemusí vědět, když tak si to přidej do Poznámky ;-)
http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: noky z polenty opečený masový nok název noky z ricotty gnocchi z ricotty polenta noky gnocchi rajčata noky s omáčkou noky z ricoty noky s rajčat placičky z polenty co je polenta kuřecí stehno p římsku placky z polenty gnocchi s italskou omáčkou noky polenta noky z polenty recept gnocchi s ricoty gnocchi di polenta(noky) gnocchi s rajcat jak vyrobit noky z polenty

Suroviny: rajče, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej olivový, petržel, čerstvé bylinky, vývar masový, sýr ricotta, sůl, polenta, sůl, voda, máslo, česnek, čerstvé bylinky, máslo, parmazán

TopRecepty.cz

Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqLR