Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový vločkový chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 2. 2012 12:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 072 kJ / 1 690 kcal
Bílkoviny56,05 g
Tuky12,68 g
Vláknina27,74 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 4,90 g
Sůl12,00 g
Sacharidy324,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a kyselkavou chuť, téměř jako kváskový. Je výborný i na druhý den.

Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

2. 3. 2012 11:40

ivulinka: Traduje se mezi starými pekaři, že tou prasklinou utečou z chleba všechny škodliviny. :-)):yes:

cathleen cathleen

24. 2. 2012 11:05

Pajaja: Pavli, určitě může. Jen nevím, jak je kefír oproti šlehanému podmáslí hustý. Tak si pohlídej hustotu, trochu z odvážené hladké mouky dej stranou a při hnětení dosypávej, popř. dosypej něco malinko navíc, bude-li třeba.;-)

Pajaja

24. 2. 2012 10:49

Moc pěkný chléb! :yes: Jen jsem se chtěla zeptat: šlo by přidat místo podmáslí kefír? To asi nebude stejné, že. . . :-8 :yes:+

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 2. 2012 20:27

To je parádička:-K+13:yes::-p

zizala zizala (moderátorka)

22. 2. 2012 21:49

To je zase krása...puklá...remosková :-p:yes::yes:

cathleen cathleen

22. 2. 2012 17:47

rozmarynaH: remosku mam tu mensi, prumer asi 24 cm.
Peceni chleba v remosce je treba jednou vyzkouset, pohlidat a pri dalsim peceni uz budes vedet, nac si muzes troufnout - z kolika mouky, jak co nejmene ho zplostit (aby se pak nepripekl na viko) atd. Priznam se, ze bych v zivote nerekla, ze chleba z remosky bude tak dobry a s perfektni kurkou...:-8

mysulka mysulka

22. 2. 2012 17:26

:-p:yes: krásný chlebík:-K

rozmarynaH rozmarynaH

22. 2. 2012 17:00

Catleen, chtěla jsem se zeptat, jaký průměr remosky jsi použila.Dík za odpověď, chleba vypadá náramně.:-K

ivulinka ivulinka

22. 2. 2012 16:46

BILKOVAI:Ivetko, vzpoměla jsem si: když jsme byli malí, posílali nás rodiče do obchodu pro chleba, na kterém muselo být vyražené č íslo odpovídající dnu, ale také musel být hlavně prasklý, jiný jsme domů donést ani nesměli, nevím proč:-)

BILKOVAI BILKOVAI

22. 2. 2012 16:39

Cathleen, ten chlebíček nemá chybu:-O. Taky miluji prasklé chleby:-*;-) Škoda, že nemám remosku, ale vyzkouším příležitostně v troubě nebo ho dám do hrnce;-):yes:...+1

ivulinka ivulinka

22. 2. 2012 15:10

...a zase se peklo, a pěkně chutně a zdravě, palec hore:yes::-);-)

Dana61

22. 2. 2012 14:39

opět nááááááádhera:yes::-D

cathleen cathleen

22. 2. 2012 14:04

Bibinka: nevim, jestli mi uveris, ale 1.fotku jsem vkladala se vzpominkou na tebe, ze mas rada pukle chleby...:-D

spagetka spagetka

22. 2. 2012 13:21

Jsem pro Cathleen popravit, nebo políbit?Chááá:-K:-K:-K:-p:-p:yes::yes: Radši udělat a přidat fotku, že jo? :-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

22. 2. 2012 13:14

Cathleen, tu fotičku s tou puklinou jsi mi tam dala schválně viď-já je tááák miluju:-p a chlebík vypadá opravdu skvěle a skvěle bude i chutnat jak tě znám;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vlockovy chleba chleba z remosky vločkový chléb chléb z remosky podmáslový chléb vločkoví chleba vločkový chléb bez mouky vločkové chleba recept na chleba z remosky recept na chleba do remosky recept na podmáslový chléb vločkový chléb recept chleba remoska kváskový chléb z remosky nac je dobre podmasli chlebova kurka pukla podmáslový chléb recept recept na podmáslový chleba top stár - podmáslový chléb starý recept na podmáslový chléb

Suroviny: voda, podmáslí, cukr, olej, sůl, kmín drcený, vločky ovesné, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, mouka hrubá, droždí

TopRecepty.cz

Podmáslový vločkový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/444J