Jelení kýta na smetaně
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny vaše blízké. Určitě recept vyzkoušejte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,60 g |
Tuky | 326,50 g |
Vláknina | 35,29 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,28 g |
Sacharidy | 70,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je odvislá od stáří zvěřiny. Já jsem pekla asi 90 minut a maso bylo krásně měkké a křehké. Pokud nemáme vývar ze zvěřiny, použijeme vývar z hovězího bujonu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2020 10:52
22. 12. 2019 12:43
15. 9. 2012 18:27
15. 9. 2012 06:14
14. 9. 2012 07:07
19. 2. 2012 19:05
15. 2. 2012 20:40
15. 2. 2012 09:12
13. 2. 2012 20:39
Všem děkuji za zájem
13. 2. 2012 08:16
12. 2. 2012 20:05
12. 2. 2012 19:19
12. 2. 2012 18:51
12. 2. 2012 18:47
12. 2. 2012 18:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 26 sekundami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 21 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké knedlíky patří do české kuchyně. Jaká je jejich základní příprava
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: jelení kýta na smetaně jelení kýta jelení kýta recept jelen na smetaně jeleni svičkova na smetaně jelení kýta recepty jelení maso na smetaně jelení na smetaně svíčková z jelení kýty jelení maso kýta recepty daněk na smetaně danci kyta na smetane recept na jelení kýtu jelení svíčková recept jelení kýta zvěřina na smetaně recepty jeleni kyta recepty z jelení kýty svíčková na smetaně z jelena jelení maso kýta recept
Suroviny: kýta jelení, slanina, bobkový list, jalovec, pepř, koření nové koření, olej, mrkev, petržel, celer, cibule, citron, koření na divočinu, víno červené, smetana, mouka hladká, marmeláda brusinková, vývar masový, cukr, sůl
Jelení kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xn58
22 názorů