Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra

Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 4 dny máčení

30 min (30 min tepelná úprava, 4 dny máčení )

14. 12. 2011 18:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

14. 12. 2011 20:50

rebeka: Naďko, dělávali jsme kdysi a když byly pomeranče k mání, tak hodně často. ;-) Ale ještě se z kůry co nejvíce odstraňovala bílá část, aby kandovaná kůra nebyla hořká.
:-( Potom jsme všude slyšeli, že chemie se z kůry neodstraní ani důkladným vydrbáním, tak naše vaření skončilo.
:-p Ale můžu potvrdit, že byla moc dobrá.

suslajda suslajda

14. 12. 2011 20:43

;-)určitě prubnu moc pěkné fotečky:-*:yes::yes:

ivulinka ivulinka

14. 12. 2011 20:42

Rebí, to je príma recept, kterého si cením a ukládám, občas něco podobného koupím a dávám hlavně do bábovek, no teď už asi kupovat nebudu:yes:...úplně cítím tu chuť a vůni:-p:-p:-p

srettka

14. 12. 2011 20:39

rebarborko:-O to je paradni fotenka:yes::yes::yes:ty uz jsi jak profik:yes: a recept na kuru ocenuji, bo ju hodne pouzivam. takze dzenkuje bardzo;-) diiky, diiky, diiiky:-p:yes:

Patricie

14. 12. 2011 20:33

:-KKrásné. Posílám bod. Tohle byla v mém dětství dobrůtka, která se dělala často. Kandovala se i kůra z citrónů.:yes::yes::yes:+

zizala zizala (moderátorka)

14. 12. 2011 20:13

Moc krásně to vypadá :-O:yes:

Věrka R.

14. 12. 2011 20:06

Teda tu mám tak ráda, že jsem si jí každým rokem dělala, ale co už mám roky a trochu strach z cukru, tak jen koukám.

rebeka rebeka

14. 12. 2011 19:45

Jana Remkova: chápeš to správně, Jani..jen s kůrou, dužinu spapkáme:-D:-D
no, to byly takové vypasené pomeranče resp. jejich kůra, po takových jsem pásla;-):-D:yes:
a děkuji:-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 12. 2011 19:33

Takže mi to vysvětli, víš, že jsem ducha mdlého..."oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby," Oloupeš a pracuješ jen s kůrou?? Mi příjde, že na té kůře je několika milimetrová část pomeranče, nebo ne?:-O Jinak, opravdu moc hezky to vypadá a o chuti nepochybuji.

rebeka rebeka

14. 12. 2011 19:09

AniCiz: Aninko, já děkuji zq zájem a důvěru ve mě vloženou:-8:-D:-D
jestli to prubneš, dej vědět;-):-):yes:

AniCiz

14. 12. 2011 19:06

:-Kráda to vytvořím taky,k té z obchodu nějak nemám důvěru,děkuji

rebeka rebeka

14. 12. 2011 18:57

AniCiz: právě že jo..už jsem jim pár slupla:-8:-D je to opravdu cítit pomerančema, nekecám:-!:-8:-D:yes:

AniCiz

14. 12. 2011 18:55

:yes:vypadá to krásně v Tvém aranžmá..a voní to i po těch macerovacích procedurách?

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra kura z pomerance domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry domácí pomerančová kůra kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru recept na pomerančovou kůru recept na kandovanou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu

Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmQ8