Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra

Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 4 dny máčení

30 min (30 min tepelná úprava, 4 dny máčení )

14. 12. 2011 18:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1953Verbena

29. 4. 2023 08:24

Děkuji za skvělý recept.

karelkarel

16. 2. 2022 19:38

Hezký recept. Osobně kanduji trochu komplikovaněji, tak vyzkouším tento postup. Mandarinkovou kůru používám do "ořechovice", kde je nenahraditelná. Jen k té trvanlivosti. Cukr je čistá chemikálie. Funguje na mikroorganismy stejně jako sůl. To znamená že osmotický tlak je tak velký, že z těch potvůrek vytáhne vodu a tím je zabije. Jestli se mýlím, opravte mne. Pokud tedy budete produkt přechovávat SUCHÝ v uzavřeném obalu /třeba zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem/... kde nenavlhne, dá se .. dle mého názoru.. skladovat bez újmy na kvalitě dlouhé roky. U mě to tak alespoň funguje. Já jí ale mám suchou a tudíž i tvrdou... před uložením navíc lehce prosypanou moučkovým cukrem. Při mytí kůry používám i trochu jedlé sody a cukru váhově stejné množství jako kůry po třech dnech louhování.

Stenly64

9. 1. 2020 13:48

Dnes jsem udělal pokus z pomerančové, citronové, mandarinkové kůry a ještě z pomela... Výsledek bombastický:-K:yes:

Domidany Domidany

8. 12. 2019 16:48

Tak jsem vyzkoušela a výsledek super! :yes:

Kikina1972

8. 12. 2018 16:26

dnes jsem tento recept dělala,je skvělý,kam se na to hrabe kupovaná kandovaná kůra,bodík pro vás:yes:

martinice

8. 1. 2017 19:53

Martina: Nevěřím že by byly bio,žádná zelenina není bio ani maso ,co voda? hnojivo,vzduch a spad ,proto něřím že to je bio.:no::no::no::no::no::no::no::no:

Jitka

6. 2. 2015 13:55

Zdravím, a moc pochvaly za vámi uvedený recept na zpracování pomerančové kůry. Protože teď zrovna jsem bez práce a tedy i mám málo penízků, tak se snažím hodně vařit a péct domácí pokrmy a bylo mi líto vyhodit krásnou pomerančovou kůru. Tak jsem zapátrala a vyzkoušela váš recept. Teď mi právě chladne, už je hotovo. Ochutnala a je vynikající, fakt jsem netušila jaká dobrota z toho vyjde. Moc děkuji, v žádném případě kůra z pomerančů nepůjde do koše.....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:, děkuji moc, koukám, že jsem letos první vlaštovka

Nada

17. 11. 2014 15:34

Delam to hlavne z citronove kury.Mam je od pratel ze zakrady u more.Bydlim blizko Splitu.Jime to jako vit.C.Kdyz prijedou pribuzni z Cech,Nemecka,Kanady a Svedska moc si libuji.Musim stale pridelavat nove.Nestaci se to zkazit.mnam Preju vam vsem dobrou chut.

TenCoTohlenstoZkusiNeboJakSemSePodepsal

14. 2. 2014 18:53

PS: :-O:yes: pekne foto

TenCoTohlenstoSkusi

12. 2. 2014 17:09

hmmmm jestli to nebude fungovat (krasna chut a vune) tak te nemam rad:-(( ale pokud mi to vyjde tak te miluju :-8:-K otazka zni bude to fachcit jo a taky jak se prosim kanduje pomelo??:-):-?

Verča

14. 11. 2013 09:14

Tak jsem to zkoušela a vyšela mi z toho pomerančová kůra v karamelu:-D asi je někde chybka :-) ale každopádně na mojí straně :-D

rebeka rebeka

7. 4. 2013 20:06

Olili: asi bych to neměla ani přiznávat:-8:-8, ale já jednu takto zapomenutou skleničku našla po cca roce, a všechno bylo v poho:-8:-D;-)

Olili

7. 4. 2013 20:01

Ahoj holky a když to všechno tak pěkně dodržím a dám do krabičky a do ledničky... jak dlouho to můžu schovávat...? Jak dlouho to vydrží...? Díky;-)

rebeka rebeka

24. 3. 2013 23:03

lea: i já moc děkuji:-K jsem ráda, že recept nezklamal;-):-):yes:

lea

24. 3. 2013 22:56

Dnes jsem dokončila pokus s kolečkama pomeranči a musím napsat,že jsem raději povařila asi jen 5 minut a potom dala ještě,tak na hodinku do sušičky a musím říci,že to chutná i dětem.Děkuji:-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra kura z pomerance domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry domácí pomerančová kůra kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru recept na pomerančovou kůru recept na kandovanou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu

Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmQ8