Kuřecí pohlazení v zakysance
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 061 kJ / 1 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,94 g |
Tuky | 109,20 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 42,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2011 09:22
Aničko - tak tyhle směsky my také můžeme je to dobrota
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)
8. 12. 2011 22:37
Děkuji za pochvalné komentáře i bodíkyJen ta hlavní fotka mě opravdu mrzíAle i přes horší kvalitu je vidět,že se hotové jídlo neskládá z tvarohu a syrovátky
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozděliloTato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tiskuA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozděliloTato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tiskuA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla
8. 12. 2011 22:01
AntoninZ: Pán bůh s námi a zlé pryč.
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku
8. 12. 2011 21:50
AntoninZ: kam
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh
8. 12. 2011 21:42
Trochu bych se bál prováření zakysanky, má sklon k rozdělení se na tvaroh a syrovátku už při 60°. Spíš se doporučuje po přidání už nevařit. No zkuste a uvidíte. Při nejhorším to půjde tam ...
8. 12. 2011 21:23
Podle mé chuti
8. 12. 2011 20:46
to bude moooc dobré
8. 12. 2011 20:43
Dobrá kombinace jako vždy +
8. 12. 2011 18:59
Určitě dobrá bašta +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 52 sekundami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 7 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 35 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zdravé kureci ctvrtky kureci prsa v zakysance kuřecí na zakysance kuřecí křidélka v zakysance kureci rizky v zakysance kuřeci řízek v zakysance kuřecí prsa pečená v syrovátce kureci ctvrky v zakysane smetane kuřecí kuřecí v tvarohu kureci zbytky varene kůže kuřecí mouka provaření
Suroviny: kuře čtvrtky, víno bílé, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, smetana zakysaná, parmazán, sůl, pepř
Kuřecí pohlazení v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMqD
9 názorů