Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza jako z pizzerie

Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

12. 8. 2008 06:54

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 617 kJ / 2 299 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky58,13 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy373,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

24. 5. 2021 15:41

Pizza je moc dobrá :yes:, vložila jsem fotky..:-)

manina

15. 4. 2021 14:00

Tonja: Přesně tak. Někomu chutná tak, jinému jinak. Občas, když peču rohlíky, dám těsto tak na tři kusy stranou. Z něho pak na malý plech do troubičky vyválím těsto s mírně vyššími okraji a nechám ho cca 15 min. kynout. Zkušenost mě naučila, že po vykynutí je lepší na něj napřed položit plátky sýra a teprve pak ostatní ingredience. Ty jsou zpravidla mokré a brání tak těstu pod nimi dalšímu nakynutí při pečení a rovnoměrnému propečení. Sýr je oddělí a po rozpuštění při pečení pěkně vše spojí. Peču je v té malé troubičce a současně ve velké troubě rohlíky ze zbylého těsta. Po jejich vyndání dám do trouby malý plech aby se okraje opekly do růžova. A tak je při jednom pečení ze stejného těsta hotová i chutná večeře pro dva, ať si ji každý nazývá jak chce.

Tonja

15. 4. 2021 11:52

Dovolím si ještě poznámku k tloušťce podkladového těsta:
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"

Tonja

15. 4. 2021 11:30

siky: ... např. tzv. americká pizza se dělá s těstem kynutým a to je vyšší a není křupavé (totálně vysušené). A v současnosti se v Americe dělá pizzy asi nejvíce na světě, tak netvrďte, že pizza, která nemá těsto úplně tenké, není pizza.

Andyscha Andyscha

2. 4. 2021 18:59

Těsto je výborné, pizza nám moc chutnala :-K

Romario

3. 8. 2020 22:24

Dělala jsem dnes prvně, moc dobrá:yes::-)

caarrodejka caarrodejka

5. 1. 2020 09:58

Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu:-K

caarrodejka caarrodejka

5. 1. 2020 09:58

Dnes dělám podruhé a je fakt výborné,jiné už dělat nebudu:-K

kutil25

28. 11. 2019 20:40

výborná a jednoduchá<3

Lucie1985

22. 7. 2018 19:22

Opravdu skvěle tenké těsto . Rodina se jen oblizovala <3 díky

mifka mifka

17. 5. 2018 20:24

Pizza :-8 byla výborná, manžel mel boule za ušima strašně moc bam chutnala. A jinou uz nebudeme delat... :-K:yes:

verys

22. 1. 2018 18:11

Supr recept ,určitě zopakuji :-)

Veronika

17. 12. 2017 14:38

manina: Tak dneska delam po stopade. :D Ja osobne nenechavam na plechu kynout, podle me by to pak bylo jak ta buchta. Rychle natahnu, naklepu ingredience a sup do trouby. Nevim jak autorka. :-K

manina

30. 8. 2017 21:03

Z takového těsta dělám rohlíky a byla jsem zvědavá jak by dopadla pizza. Jak je vidět dobře. Jen nevím, zda necháváte těsto na plechu ještě znovu kynout.

Veronika Dos.

13. 8. 2017 13:53

Tohle testo je proste nejlepsi! Uz ho jdu delat alespon po desate. Pizza se vzdycky povede, s testem se krasne pracuje, po upeceni je pizza tenka. Proste super. Moc dekuji. :-K

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně

Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení

TopRecepty.cz

Pizza jako z pizzerie

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xz1