Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém na vánoční cukroví

Co by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit košíčky, ořechy, trubičky, ale také slepovat různá kolečka.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

5. 12. 2011 12:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 429 kJ / 2 254 kcal
Bílkoviny10,43 g
Tuky212,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy74,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka

25. 11. 2016 12:24

Monika: Na krém já používám máslo,ta Hera je spíše do těsta.

Monika

24. 11. 2016 22:43

Dobrý večer. Krém budu dělat poprvé. Můžu dát Heru místo másla nebo musi být máslo, děkuji za odpoved:-)

jana

16. 11. 2016 15:50

eliska111: tento krém používám léta,plním s ním všechno cukroví,jenom dávkování mám jiné - 3 vejce,15 dkg cukru,25 dkg másla.Krému je hodně,je to základ - rozdělím jak potřebuji a dochutím ,kakao,ořechy,rum,citron,takže ze základu mám krémy různé chuti.

eliska111

5. 11. 2016 11:26

Na jaké cukroví je tento krém? <3:-)

liliepnouci

8. 10. 2016 21:37

Krém: 4 žloutky, 4 lžíce studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce tmavého dobrého kakaa šleháme v páře, a to poměrně dlouho, do hustého krému. Ten potom necháme vychladnout a vychlazený po menších částech přidáváme do změklého másla. Šleháme metličkami elektrického šlehače spíše na nižší otáčky. Pokud chceme krém světlý, ubereme mléka a nedáváme kakao. Používám do cukroví (originálně na kokosové řezy), které samozřejmě uchovávám v chladnu, žloutků se při dodržení technologického postupu není třeba obávat. Krém je tedy myšlen jako trvanlivý, do vánočního cukroví.

Anežka

30. 12. 2015 13:37

Vejce,-šlehané ve vodní lázni -tudíž hrnec s vejci je- v hrnci s vodou,voda vaří,tím uvaří šlehané vejce s cukrem na krém.Potom se nechá vychladnout,je dobré hrnec s vejci ušlehanými,horkými,-dát na chvíli do umyvadla,nebo nádoby se studenou vodou.Vejce se tak schladí a jsou k dalšímu použití do krému máslového.:-!:yes:

Zoja

26. 12. 2015 11:14

Iness:Tak tenhle krém jsem se naučila ve škole při vaření (rok 1966) a dělám ho doteď.

Martina Hankeová

12. 12. 2015 18:17

Tohoto receptu se bát nemusíte,pokud jej skladujete při teplotě do 8 stupňů,a nezapomenete přidat 1-1.5 lžíce rumu,vydrží. Všem hezké svátky a hodně zdraví.

Suzymon

9. 12. 2015 09:47

Pro ty, které mají strach z tohoto receptu kvůli čerstvému vejci. Je to jednoduché, vejce šleháte s cukrem v horké páře, tím ho vaříte. Tento recept znám už dlouho a opravdu vydrží. Je především určen třeba do dortů v létě, kdy žádný jiný krém tak dlouho nevydrží pěkně ztuhlý a dobrý.;-)

Radka

21. 11. 2015 23:06

Iness:Dělám stejný, je výborný i s obměnami :-).

eva

8. 11. 2015 17:19

nechápu Vánoční krém a vejce však to nevydrží moc dlouho já dělám krém prostě vyšlehám máslo a cukr máslo ne moc změklé tak akorát zamícham cukr a třeba ořechy jemně mleté a jeto výborný a bez vajec tuhne krásně a chutná celé rodině :-)

Irule Irule

27. 9. 2015 14:14

***

28. 8. 2014 15:38

jak dlouho tento krém vydrží ?:-)

BUBAK BUBAK

12. 12. 2013 16:40

Tento krém může být moc dobrý,děkuji moc za recept :-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Irule Irule

11. 12. 2013 22:40

tento krém je skvělej, dělala jsem kávový, děkuji za recept :-p:-p:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krémy do vánočního cukrovi krémy do cukroví krém do cukroví máslový krém krém na cukroví krém do vánočního cukroví krém na vánoční cukroví krémy na cukroví základní máslový krém jak dlouho vydrží máslový krém nejlepší krémy do vánočního cukroví trvanlivý krém do vánočního cukroví vařený máslový krém kakaový krém do cukroví vařený krém do cukroví krémové vánoční cukroví krémové cukroví recepty na krémy do cukroví vanilkový krém do cukroví vánoční krémy

Suroviny: máslo, cukr krupice, vejce, kakao, ořechy, rum, káva zrnková, mandlové aroma

TopRecepty.cz

Máslový krém na vánoční cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21lj