Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové croissanty s omládkem

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 11. 2011 12:28

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 878 kJ / 2 600 kcal
Bílkoviny55,53 g
Tuky83,01 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy400,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

5. 3. 2012 09:20

zizala: Je nádherně vidět, jak ti lístkují:yes::yes:
Máslo, pokud mám nastrouháno chvíli předem, uchovávám na talíři v lednici.;-)

zizala zizala (moderátorka)

2. 3. 2012 17:13

Těsto jsem zadělávala v robotu ;-) Buď jsem dala toho másla moc nebo, jak bylo v kuchyni teplo, se nahřálo...prostě mi při vyvalování místama lezlo ven :-/ Moje první vlastnoručně dělané a docela určitě ne poslední croissanty. Díky za recept, příště jdu do těch slaných ;-):-K:-K

cathleen cathleen

28. 2. 2012 08:10

Biton: :-8 to mě moc těší! Povidla se nesnažila z croissantů vytéct:-? Já je dělala vždy jen prázdné a tak v tomhle směru tvým případným následníkům neporadím....

Biton

27. 2. 2012 20:47

Tak jsem tyto skvělé croissanty také zkusila...jsou výborný! :-p Do omládku jsem dala med a dovnitř croissantu dala povidla a jsou skvělý! Určitě jsem nedělala naposledy! :-p:-):yes:

cathleen cathleen

27. 2. 2012 13:20

Jana: :-) určitě, Jani, omládek vymíchej ručně, nech v zakryté míse vykynout...pak přidej zbytek surovin a vymíchej těsto a už dále podle receptu;-)

Jana

27. 2. 2012 13:10

cathleen: Moc děkuji za odpověď....právě přemýšlím, že je zkusím ale ještě se zeptám...jde to udělat i bez pekárny? Zkoušel to někdo? Díky

cathleen cathleen

27. 2. 2012 12:06

Jana: Jani, já je dělala jen neplněné, s tím, že je třeba naplníme až po upečení. No, nestihli jsme to :-D byly ztrestány ještě vlažné, do jednoho a to vždy, když jsem je pekla.
A u té marmelády - asi bych měla trochu strach, že při pečení vyteče. Ale :-! nemusíš je přece dělat jako croissanty....je to plundrové těsto, můžeš ho po vyválení nakrájet na čtverečky, na jednu půlku dát marmeládu a druhou půlkou překrýt. Stisknout okraje, nechat nakynout, upéct:-p

Jana

27. 2. 2012 11:32

Chtěla jsem se zeptat, zda mohu tyto croissanty naplnit (marmeládou, nutelou) nebo jsou lepší samotný? Díky :-)

cathleen cathleen

12. 12. 2011 11:29

magdalenka: :-)jj, omládek je vlastně druh kvásku, s daným poměrem tekutiny a mouky, a místo cukru se používá právě sladový výtažek - dělá kvasinkám moc dobře;-)

magdalenka magdalenka

11. 12. 2011 18:30

Ahoj Cat, očarilo ma foto prekrojeného croissantu! :yes: Mám rada kysnuté cesto, za tebou však stále zaostávam.
Vieš, že až po dlhšej dobe som zistila, že omládek robím, iba neviem, že je to omládek - volám to kvások a robím od oka (pokiaľ nerobím niektorý tvoj recept).
Pekný večer!

cathleen cathleen

11. 12. 2011 13:16

senky: mam radost, diky :-))

senky senky

11. 12. 2011 13:06

Vyzkoušela jsem minulou neděli:-8 byly zlikvidovány přímo z plechu:-):-! Chuťovčička:yes::yes: Tvarově:-(:-D:-D ale budu trénovat a trénovat, až docílím fotogenického jedince:-D:-D

lovie

11. 12. 2011 11:29

cathleenko, jasný, ale to já ráda;-) hezkou neděli přeju!

cathleen cathleen

11. 12. 2011 10:28

lovie: je ti jasný, že si muže nezvratně rozmazluješ?!:-D
Jsem moc rada, ze chutnaji a diky za fotku:-K

lovie

11. 12. 2011 10:07

Tak byly dnes znovu:-)) a prý bych je mohla péct každé ráno :-p přidávám fotku posledního kousku (mrzáčka:) a ještě jednou moc děkuji za prima recept!:-*

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Máslové croissanty s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0j9