Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá tlačenka

Dobrou tlačenku koupíte u řezníka nebo si ji můžete také připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S čerstvou cibulí, zakápnutá octem a s krajícem chleba to bude jistě dobrá večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 11. 2011 18:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 955 kJ / 945 kcal
Bílkoviny111,88 g
Tuky23,56 g
Vláknina36,85 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy58,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se na netu z různých receptů a tento nám vyhovuje. Ze zbylého vývaru máte skvělou polívku. Zavařte do ní třeba kroupy a to bude teprve bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mesic

2. 2. 2012 22:23

Dobrý večer, já do tlačenky vnitřnosti nedávám, maminka mě učila, že s játry se dříve kazí a ostatní krom srdíčka u nás není moc v oblibě. Jinak, jak píše autor, je opravdu potřeba přesolit a přepepřovat (vepře - Petře :-D)Já se tentokrát rozhodla dělat jen z bůčku, plecka a kuř. stehna a bez ťapek, tak jsem na švindl přidala 2 plátky želatiny, ale když jsem ji koštovala z lavórku, vypadala, že klapne :-p To kuřecí byla z nouze ctnost, bylo potřeba ho zpotřebovat a myslím, že natáhne ty silný chutě a nebude ani poznat, že tam je :yes:

clupmi clupmi

26. 1. 2012 11:26

:yes::yes::yes:

Hrabě

1. 12. 2011 01:10

BILKOVAI: Je to moc dobré, je možno si do toho přidat trochu na závěr zeleného čerstvého hrášku, t.j.před dovařením a trochu octu. Jinak už to děláme několik desítek let, vždycky dvě střeva a když to stuhne tak to naporcujem a dáme do mražáku jedno střevo na 4 díly. Jsou to potom dobré chuťovky. Vepřové výrobky jsou vždy doma uděláne kvalitnější a víš co tam máš. Fandím každému kdo si umi udělat domáci výrobky, ale tlačenka je jednička a potom domací uzené.˝˝˝˝˝˝

BILKOVAI BILKOVAI

24. 11. 2011 16:26

Rebi, máte ji krásnou.Povedla se a to mně těší. Děkuji, že jste vyzkoušeli:-K

rebeka rebeka

24. 11. 2011 11:36

BILKOVAI:Ivet, skvělá je :-!:yes::yes::yes: můj manžel je borec:-!:yes: já jen konzument a fotograf:-D:-D
ale pepřem nešetřil, řeknu ti:-D:-D chtělo by to fakt to piviště..ale copak to jde..teď:-O:-?:-D:-D
výborný recept, za který tímto děkuji:-K:-K
v nachcházejícím zimním období bude jeho výroba častější:yes:;-)

rebeka rebeka

23. 11. 2011 22:36

BILKOVAI: dám..během zítřka,,až zatuhne;-)
na tanec už opravdu nedošlo..chyběla energie:-S:-D ale manžel velmi mile překvapil:-)
no, ale nechvalme den před večerem..vlastně naopak:-D:-D
tanec bude jindy;-):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

23. 11. 2011 22:34

Rebíí, to je super. No snad se povedla, pak dej vědět:-) Akorát to bylo bez toho tance, co?;-)

rebeka rebeka

23. 11. 2011 20:08

BILKOVAI:hééj Ivet..si představ..teď jsem dorazila z práce, doma vůně jak...no vůně úžasná a moje zlatíčko(choť) tláču udělal:-O:-O no, není to borec;-):-):-?
a hned na mě: to se v tom obalu nevaří:-?:-?:-? co já vím:-?:-? tak se ptám:-!:-!
tak nevaří:-?:-D:-D

BILKOVAI BILKOVAI

22. 11. 2011 17:02

Lidičky, děkuju Vám:-K a Rebi, ať se dílo podaří. Potom podej zprávu;-)

Kadlik Kadlik

22. 11. 2011 11:03

překrásné!!!!!! Asi jsem se inspiroval!!!! I domácí jitrničky bych udělal!!!!:-)):yes::yes:

rebeka rebeka

22. 11. 2011 09:58

petrajajtka::-D:-D:-D:yes::yes:

petrajajtka

22. 11. 2011 09:54

Ivetka, posielam imaginárny bod, som prihlásená len na topkách SK, prepáč.
Nádhera. :yes::yes::yes:
možno sme sa v minulom živote už stretli, ja som bola tiež pes :-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 11. 2011 08:57

Super tlačenka,to je ta pěkná vymazlená:-*;-)/viz fotoalbum/:-D
ta zaslouží +1:yes::yes:

rebeka rebeka

21. 11. 2011 23:30

HA:-!:-! A je to tady:-!:-!:-D:-D:-D
už to tisknu..a držme mi palce, ať to dopadne..ta tvoje vyzerá ozaj bohovsky:-p:-p;-):yes::yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

21. 11. 2011 22:38

Moc děkuji za bodíky a komentíky. V tento pondělní nevlídný den mě to opravdu potěšilo :-):-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: výroba tlačenky tlacenka výroba tlačenky recept bílá tlačenka recept na tlačenku tlačenka z kolene recept na dobrou tlačenku vyborná tlačenka tlačenka vyroba co se zakalenou polévkou domácí výroba tlačenky jak dlouho tuhne tlačenka dobra domaci tlacenka výborná domácí tlačenka tlačenka recept jak vyrobit tlačenku jak udelat dobrou tlacenku co se zakaleným vývarem domácí bílá tlačenka přesolená tlačenka

Suroviny: koleno vepřové, plecko, jazyk vepřový, srdce vepřové, nožička vepřová, cibule, česnek, koření nové koření, pepř mletý, mrkev, petržel, celer, sůl, majoránka

TopRecepty.cz

Dobrá tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlR0