Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový sirup

Zázvor se v posledních letech těší velké oblibě i v naší české kuchyni. Přidáváme ho do celé řady sladkých i slaných jídel, kterým dodává nezaměnitelnou štiplavou chuť. Připravte si zázvorový sirup, který má skvělé protizánětlivé účinky.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min + 24 hodin louhování

40 min (40 min příprava, + 24 hodin louhování)

19. 11. 2011 16:22

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie39 424 kJ / 9 423 kcal
Bílkoviny30,45 g
Tuky23,49 g
Vláknina52,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 246,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám to místo slazení cukrem, do čaje dám 2 lžíce sirupu na 1 litr čaje nebo si dám 1 lžíci sirupu a zaliju vřelou vodou. Tento recept jsem dostala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lida

14. 10. 2012 11:32

Mirka: Nemate pravdu, nutrience zustanou v "zazvorove vode".

tejaja tejaja

8. 10. 2012 21:39

Prečo do plastovej fľaše ? Ja by sóm to určite dala do sklenenej, plastové fľaše nie sú vhodné na dlhšie uskladnenie.;-)

pavla

17. 9. 2012 16:01

zkoušela jsem ho udělat, ale je hóóóóódně sladký a hustý.:-O Příště bych tam dala pouze 1 kg cukru.

Mirka

2. 2. 2012 12:41

Tím dlouhým vařením se jistě všechno dobré ze zázvoru vytratí.:-/

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 11. 2011 20:56

:yes:+9:yes:

1974andrea 1974andrea

19. 11. 2011 20:34

Nešlo by to třeba s medem místo cukru?

brtna

19. 11. 2011 19:46

Bezva receptík, ale já si zázvor dělám následovně. Bez slupky nastrouhám a ve šroubovací skleničce zaleju rumíkem,aby byl potopený. Pak dám 1 kávovou lžičku na 1/4 l vroucí vody, osladím medem, případně kápnu citron a mám vynikající a zdravý čaj.

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 11. 2011 18:42

Super receptík,jistě se teď hodí,hlavně jako prevence proti nachlazení,pro me to není,jsem diabetik,ale rodince to předám;-)+1:yes:

konicek

19. 11. 2011 18:07

Paráda, přidávám bodík.:-8
Cukr v tomto receptu zastupuje konzervant. Určitě je lepší, než přidávat sorban nebo benzoan. Kdo nemusí tolik sladké, přidá do čaje menší množství sirupu. ;-)

štvanec

19. 11. 2011 17:55

Miluji zázvor, ikdyž cukru je dost. No, spagetce se to líbit nebude;-), ale já bych si to nějak zredukoval.;-)

Zdenka +++ Zdenka +++

19. 11. 2011 17:35

chocolate ,tak dej mím cukru :-K

chocolate chocolate

19. 11. 2011 17:31

Zdenka +++:Díky, líbí se mi to.Jen mi to přijde moc husté.Z dvou kil cukru a litru vody bude spíš extra hustý rozvar po provaření.

Zdenka +++ Zdenka +++

19. 11. 2011 17:25

spagetka,takhle jsem recept dostala

spagetka spagetka

19. 11. 2011 17:23

Zdenka +++: na 200 g zázvoru a litr a čtvrt vody 2 kg cukru :-O:-O:-O, no....:-/

Oskeruska

19. 11. 2011 17:23

Zazvor je super,tak to urcite stoji za vyzkouseni ;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zázvor recepty výroba zázvorového sirupu zázvor s medem zázvorový sirup bez vaření recept na zázvor s medem sirup ze zázvoru a citronu zázvor s medem recept zazvorovy syrup domácí výroba zázvorového sirupu zazvorova stava zazvorovysirup zázvor recept zazvorovy rozvar zázvor citron med sirup recept zázvor s medem a citronem recepty zazvor sirup recept zázvorový likér vyroba zazvorovy recept zázvorový

Suroviny: zázvor, voda, citron, cukr

TopRecepty.cz

Zázvorový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOkW