Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na výrobu kynutého těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 1. 2012 18:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dostala jsem několik SZ se žádostí o detailnější vysvětlení výroby kynutého těsta mimo pekárnu, tak jsem vám to dnes i všechno odfotila.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

9. 3. 2013 11:39

Neelix::-D:-Dpromiň, že jsem nepoznala kluka začátečníka:-)) A doufám, že se ti rohlíky povedou:yes:

Neelix Neelix

7. 3. 2013 20:00

Moc děkuju Cathleen za detailní vysvětlení jak udělat těsto :-)) Pro kluka začátečníka je to bomba rada, a už se těším až udělám ty Vaše báječně vypadající šunkové rohlíky!

Myška

24. 2. 2013 18:11

cathleen:Děkuji moc za radu,snad se povede!:-)

cathleen cathleen

24. 2. 2013 17:58

Myška:pokud ti testo ani po 30 min nijak nekyne, muzes zapracovat jeste trochu drozdi, ktere nechas vzejit se lzici vody a spetkou cukru. Bude asi potreba pridat i lzici mouky do testa.

Myška

24. 2. 2013 17:47

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zrovna dělam buchty z kynutého těsta ale nejak me těsto nekyne. Mužu přidat ještě trochu kvasku do těsta?nebo co mam udělat proto aby mě vykynulo? dekuji za odpoved

cathleen cathleen

18. 6. 2012 08:56

Freya: koukla jsem na recept, který jsi zkoušela....i po přidání dalšího másla (navíc) do těsta by ti mělo vykynout. Chybu vidím spíš opravdu v tom, žes horkým máslem droždí (a i těsto) spařila.
Nevzdávej to a zkus znovu;-):yes:

spagetka spagetka

16. 6. 2012 20:07

Freya:Upřímně, pokud jsi spálila máslo, nemělas ho tam vůbec dávat, stát se to může, jasně, ale i vysoká teplota mohla kvasnice spařit...prostě příště si dej na tohle bacha, neboj, poučila ses, každej z nás to zvoral ;-);-);-)

Freya

16. 6. 2012 20:01

Dobrý den, mám na Vás dotaz...

Dělala jsem recept na kynutý koláč recepty.vareni.cz/kynuty-rebarborovy-kolac/
Bohužel jsem z nepozornosti a dost velké hlouposti připálila máslo... Bylo hodně černé, ale přecedila jsem jej a zbytek dala do těsta. Pro jistotu jsem rozpustila dalších - nakonec asi 70 g.
Teď jsem zoufalá, protože mi těsto vůbec nenakynulo.. nedá se míchat, je tuhé, nemám možnost tam nijak vehnat vzduch, aby se v těstě vytvářely bublinky. Na lžíci se od začátku vůbec nelepilo.
Myslíte, že to připálené máslo mohlo nějak zlikvidovat kvasnice? Nebo je to proto, že jsem tu následující dávku nalila do těsta aniž bych dostatečně dlouho počkala, až zchladne (že bylo moc horké)? Nebo že másla bylo nakonec příliš mnoho?

Předem moc děkuji za odpověď

cathleen cathleen

10. 3. 2012 09:31

Bára: Baruš, dělávám to proto, aby těsto neosýchalo a taky kvůli tomu, že když pak - pomoučené - kyne a rozpíná se v míse, jeho pomoučený povrch se k míse nepřilepí (tak, jako by se stalo u těsta neposypaného).:-)

Bára

10. 3. 2012 08:55

Proč se musí těsto zasypat moukou, než se nechá kynout? Má to nějaký účel? ;-) Díky!

cathleen cathleen

19. 2. 2012 10:50

Smile: :-8 díky za pochvalu, kdyby se vyskytl nějaký problém, písni. Myslím, že ti poradí kdokoliv z nás, kdo s kynutým pracuje, pokud nebudu u pc.
Ať se zadaří:yes:

Smile

19. 2. 2012 10:37

Já moc děkuji za bezvadný postup a fotky. Nejsem zatím s droždím moc kamarádka a tak věřím, že díky tomuhle návodu to zvládnu i já. A hned to jdu vyzkoušet... uvidíme :-)

Zdenka1

24. 1. 2012 13:38

cathleen:krásně popsáno:yes:. Škoda, že jsem tě neznala, když jsem začínala s pečením. Mohlo mi to ušetřit spoustu zklamání. Proto velmi oceňuji tvou snahu předat své zkušenosti dál:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 1. 2012 12:11

Precizní popis i fotopostup:yes:+15:yes::-)

Betyna

21. 1. 2012 21:47

:yes: bezvadně zpracovaný návod :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kynute testo jak na kynute testo když nekyne těsto proč těsto nekyne kynuté těsto postup proč nekyne těsto těsto kynuté pod vodou když těsto nekyne těsto kynuté pod vodou recepty těsto nekyne kinuté těsto postup na kynute testo kynute testo nekyne kynuté těsto rady výroba těsta na ryby kynutétěsto výrobky z kynutého těsta kynuté těsto pod vodou těsto nenakynulo postup kynutého těsta

Suroviny: droždí

TopRecepty.cz

Jak na výrobu kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Q9