Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indické placky Naan

Indické placky naan jsou výbornou přílohou k indickým výrazným jídlům a omáčkám. Vykynuté těsto rozválejte a pečte v troubě krátce při vyšší teplotě. Recept je hrnkový, takže nepotřebujete váhu.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

20. 1. 2012 23:58

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie7 959 kJ / 1 902 kcal
Bílkoviny60,66 g
Tuky17,21 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy367,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Více na mém blogu: gurmankalenulka.blogspot.com

Zdroj: www.receptyzindie2.com/search/label/naan

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

13. 9. 2023 23:08

Stattix: Vy dáváte římský kmín, já doporučuji koriandr. S trochu česneku a s koriandrem jsou výtečné.

Kure61

26. 4. 2023 09:51

super.....

lesya

19. 2. 2023 00:27

Děkuji za recept. Naan byl naprosto dokonalý <3

mika59 mika59

16. 11. 2021 21:31

Placky jsem dělala a potírala přepuštěným máslem. Chutnaly jen tak...ale podávala jsem s butter chicken. :-K Foto přidáno..

Renat

10. 10. 2016 19:23

Stattix: Udělala jsem to podle Vás, tedy nepekla v troubě, ale na rozpálené pánvi, poté ihned potřela rozpuštěným máslem s česnekem a byly luxusní! V životě se i takhle placky naan ještě nepovedly! Děkuju! :-)

Stattix

31. 12. 2014 15:39

To pečení v troubě to dost kazí. V troubě těsto nakyne a není to ono. Naan placky znám z indických restaurací a nikdy je neměli takhle tlusté a nikdy se jim nerozevíraly. Evidetně jsem docílil stejného výsledku jako je na fotkách. Když Indové nemají Tandori tak používají pánev Tava (železná nebo hliníková pánev) na plynovém sporáku. Jakmile se připeče z jedné strany, otočí ji nad plamen a mají hotovo. I bez plamene, jen tak nasucho z obou stran, to ale není špatné. Hlavní je vysoká teplota, která nedá šanci dalšímu kynutí. Teflon moc tím pádem nedoporučuju. Hrozně rychle odchází, protože se na sucho přepaluje. Teflonová pánev má taky malou emisivitu a hřeje prakticky jen na povrchu. Železná pánev sice taky pouští povrch, ale pánev se přesto nezničí a navíc dodá některým i nedostatkový stopový prvek :D. Nevím jak moc zdravý je teflon. Jinak placky je dobré rozválet na co nejtenčí co to skoro vůbec jde. Pro lepší chuť není špatné je posypat trochou římského kmína a před pečením na pánvi do ní mokrými prsty udělat prsty důlky. Tuk na pánev opravdu buď vůbec žádný nebo jen hodně malé minimum, jinak místo indických placek uděláte langoš. Potření máslem ghee na konci zajistí aby placky neztvrdly a byly vláčnější.

Luminel

10. 8. 2013 12:38

Výborný recept. Jen nevím, dvě placky se mi krásně nafoukly a dvě téměř vůbec, přitom jsem všechny dělala úplně stejně. Nicméně nafouklé i nenafouklé byly skvělé. Lituju, že jsem neudělala rovnou z dvojnásobné dávky:)

TK

20. 4. 2013 12:49

pavel : je to naan, jen není trojúhelníkový, jak často bývá, ale to nemusí být (poměry ingrediencí mohou být rodina od rodiny odlišné), ale je to naan. Rozdíly mezi indickými chleby: en.wikipedia.org/wiki/Indian_bread

pavel

16. 3. 2013 11:37

todle nejsou placky naan

průzkumnice

5. 10. 2012 18:36

Je možné nahradit sušené droždí obyčejným :-?

lidka58

28. 8. 2012 17:15

receptík mě zaujal a už se na tom pracuje! Snad se povedou, Ghee je hotové a voní božsky. :-)

M a M

8. 4. 2012 15:10

děkujeme za recept, pochutnali jsme si:-)
:yes:

janiczka

22. 1. 2012 14:10

Jaaj jasne, dik. ja koukam na vsechny plechovky Ghee co mame doma a ony jsou vsechny rostlinneho puvodu, proto me to matlo, koukam ze prava Ghee je maslo :D A ta nase egyptska samna, tady prekladana jako Ghee, je fakt chutove uplne jina nez maslo, vyborne se s tim pece a vari, proto me napadla Hera :-) Ale Ghee ta maslova,je tu spravne samna beladi, chapu ;-)

Nonya

21. 1. 2012 21:27

Reny2, ;-) ja len nemam rad "Velke" slova ako Prave. To je to iste ako ked dakdo napise prava Neapolska pizza a robi ju v trube pre nizkej teplote.Pravy Naan sa robi pri velmi vysokej teplote 400C v trube Tandori preto chuti uplne inac.
Happy.lenulka nemas to nahodou z tohto Indickeho blogu?Takze jednym slovkom ju aj spomenut :-K
http://www.receptyzindie2.com/search/label/naan

happy.lenulka happy.lenulka

21. 1. 2012 17:03

Janiczko: Herou určitě ghí nenahrazuj. Postačí máslo :-) Ono když je rozpustíš na mírném plameni a necháš je chvíli prohřívat, tak se ti skoro podaří napodobit ghí, i když samozřejmě jeho příprava je o něco složitější. :-) ale taky to není žádná věda...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: indické recepty naan recept naan recept naan indická placka se sýrem recept plněné indické placky indické plněné placky placky nan indické placky plněné indický naan recept na indickou placku recept na indické plněné placky naan bread indická placka se sýrem nan placky indická placka se sýrem, recept indické placky se sýrem nan recept indické placky plněné recept placky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr, sůl, voda, droždí sušené, máslo, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Indické placky Naan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMA5