Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Medailonky z vepřové panenky se řadí mezi zvlášť oblíbená a chutná jídla. Maso je křehké a musíme s ním správně zacházet. Vepřová panenka má zároveň velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 8. 2008 01:18

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 088 kJ / 499 kcal
Bílkoviny55,30 g
Tuky29,22 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy3,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2010 16:41

:-Oať koukám jak koukám, "zprasenou" surovinu nevidím:-O......nechápu, jak to "znalec" myslel (musím přiznat, že mě jeho koment rozesmál:-8 ).......pokud panenku dělá v jiné úpravě, nemusí se pohoršovat nad touto.
A oblohu si přece udělá každý podle chuti. Pana Pohlreicha mám moc ráda (a znám i jeho odpor k zeleninovému chroští na talíři), ale když na mě přijde chuť, udělám si přesně takovou oblohu, jakou on odsuzuje:-D:-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

28. 11. 2010 16:24

Mně se to líbí moc, já bych si vyloženě pošmákla. Mám ráda hodně zeleniny na talíři:-p:yes:

vybusna vybusna

28. 11. 2010 15:36

este ze ten wakeup prisiel...merylas...toto je velka fajnotka...

Merylas Merylas

28. 11. 2010 15:22

WakeUp, srandu si nedělám. Myslím, že Pohlreich už toho viděl tolik, doposud žije, tak ho jen tak něco neporazí. Jestli solím, tak těsně před tím, než dávám maso na pánvičku. Myslím, že nejsem ani zatvrzelá ignorantka, která nepoužívá čerstvou zeleninu, ale market nebo tržnici nemám zrovna za rohem, tak proto mám v mražáku vždy zásobu zeleniny. S králičí stravou nemám problém a taktéž s trávením, evidentně dochucení nejde poznat, jelikož vždy saláty dochucuji. Nikoho nenutím, aby tohle dělal, já si taky vybírám;-):-)

WakeUp

28. 11. 2010 15:04

To si děláte srandu ne? Takhle tu surovinu zprasit :D kdyby tady zavítal Pohlreich tak ho trefí šlak.

Zkuste to hlavně nesolit na začátku pokud nechcete mít suchary.

Mražené babykarotky a brokolice používají obvykle jen zatvrzelí ignoranti co neumí nakoupit čerstvou zeleninu.

Ta obloha pro králíky je naprosto děsná a evidentně nedochucená, tedy i špatně ztravitelná, ale když si někdo myslí že je tohle super příprava vepřové panenky nechme ho při tom :D

Merylas Merylas

27. 4. 2010 16:37

HD2,děkuji za komentář:-K Tendenizér mám, za lidový peníz, ale při používání se mi často rozpadne na 3 díly:-// Tak na to nemám trpělivost a nepoužívám ho. Chtělo by to něco kvalitnějšího:-8

HD2

26. 4. 2010 21:03

je to vynikající recept, já jej dělám velice často, ale dovolil bych si přidat maličké vylepšení. Existuje přístroj, který se jmenuje tenderizér, pro ty, kteří to neznají - vypadá to jako razítko Trodat, v podstatě to nahrazuje naklepávání. Maso je tím tenderizérem propícháno množstvím podlouhlých jehel a úžasně zkřehne. Panenku vůbec nenařezávám ani podélně, po propíchání tenderizérem má tvar jako naklepaná. Pak ji potřu steakovým kořením a olivovým olejem. Někdo nemá rád extra virgin kvůli chuti, pak postačí řepkový, který má stejné vlastnosti jako olivový, ale nemá tu pachuť. Maso vůbec nesolím, dál postupuju podle vašeho receptu. Maso případně dosoluju až na talíři. Ta zelenina k tomu je super, já ještě ujíždím na zavařené fazolkové lusky, které k těm panenkám prostě musím mít. Jinak za váš recept dávám samozřejmě plusový bodík:yes:

Eliza Eliza

28. 12. 2009 20:04

Mě právě ta fotka zaujala v náhodných receptech, proto jsem ji "otevřela" a recept komentovala. Moc se mi líbí...:-K

ivulinka ivulinka

28. 12. 2009 18:12

Merylas, s tou fotkou jsem to jaksi nepochopila..., nevím co je na nich nepěkné, mě se líbí, a hlavně ta zelenina mi lahodí oku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 18:10

Nejen jídlo, ale i fotky máš krásné;-) Plusovala jsem jako první:-)

Merylas Merylas

28. 12. 2009 18:07

Ivulinko, já si z negativních komentářů opravdu nic nedělám;-) Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem a co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. A jestli to má potřebu někdo napsat, tak ať to prostě napíše. Většinou jako neregistrovaný, který ani podle receptu nevařil. Tím se opravdu netrápím;-) A co se fotky týče, tak dnes si myslím, že bych vyfotila jinak a trochu lépe. Jsou fotky, hlavně které jsem tady dávala ze začátku, které bych nejraději smázla:-8

ivulinka ivulinka

28. 12. 2009 17:54

Jo a zapoměla jsem ti merylas dát bodíka, tohle jídlo děláme doma dost často, i se zeleninou.:yes:

ivulinka ivulinka

28. 12. 2009 17:53

Merylas, nic si z těchto komentářů nedělěj.
M nereg. už jsi to někdy jedl? Panenka je nejzdravější maso z prasete a karotka je velmi zdravá, tak nevím podle čeho tak usuzuješ:no:. Takže dej sem pár receptů ať ti je taky ohodnotíme, a věř, že negativní komentář ti určitě radost neudělá.
Zvláštní, že dneska jsem už reagovala na koment. od skypy. Nějak se nám s tím dneska roztrh pytel.
:-((

Merylas Merylas

28. 12. 2009 17:34

M (neregistrovaný/á) , tak si to jednoduše nedávej;-) Elizo díky, budu ráda, když vyzkoušíš:-K A na tu fotku zrovna hrdá nejsem, ale není tu od nikoho jiného, tak ji nechci mazat:-8:-8:-8

Eliza Eliza

28. 12. 2009 09:46

:-p:-p... to vypadá nádherně, nějak dlouho jsem nedělala panenku, to budu muset napravit ;-). Merylas, překrásná fotka!:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: steaky recepty recept na vepřovou panenku recepty na vepřovou panenku nejlepší recept na vepřovou panenku jak naložit vepřovou panenku top recepty na vepřovou panenku vepřová panenka pohlreich na hořčici jak připravit vepřovou panenku steaky recepty na steaky jak udelat veprovou panenku vepřové minutky steak recept vepřová panenka jako minutka jak upravit veprovou panenku velington grilovaná panenka podle pohlreicha recept na vepřovou panenku pohlreich panenka recept podle pohlreicha recepty steaky

Suroviny: panenka vepřová, koření steakové, sůl, olej, mouka hladká,

TopRecepty.cz

Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk6