Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černé rohlíky ála kornspitz

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2012 12:12

Suroviny

Porce: 12 kusů, asi po 90 g

Nutriční hodnoty

Energie10 671 kJ / 2 550 kcal
Bílkoviny90,93 g
Tuky35,25 g
Vláknina47,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy443,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Chtěla jsem upéct něco na způsob kornspitzů....na různých stránkách jsem si přečetla přibližné složení kornspitze, který byl vynalezen r.1984 v Rakousku a má přesně definovanou (a tajnou ) recepturu.

Tyhle "černé" rohlíky určitě pravý kornspitz nejsou, ale jsou výborné. Vyzkoušejte......

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

28. 1. 2012 18:51

Úžasný receptík:yes:

monikaK

28. 1. 2012 08:41

díky moc za recept,jen co vše,co mi chybí, dokoupím,určitě ho vyzkouším:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

24. 1. 2012 11:38

Cathleen, pekla jsem klasicky. Ale to je moje chyba. Pokazil se mi termostat a po jeho výměně trouba hřeje jak šílená:-O Hlavně, že to vím:-// K receptu jsem si poznačila, kolik stupňů mi vyhovuje a je to ok.:yes: Zrovna teď rohlíček svačím a nemá chybu:yes::-p I na druhý den je vynikající:-O Jo, a těším se ten Fit chlebík:-))

Jani Remková: :-8 děkuji:-K

cathleen cathleen

24. 1. 2012 08:22

BILKOVAI: Jé, tos mě potěšila, žes vyzkoušela!:-))Zatím je zkusila jen má virtuální kamarádka, která na Topky téměř nechodí (zato rohlíky musela dělat dvakrát hned za sebou, rodince chutnaly)...
Ivet, nepeklas je na horkovzduch? Už jsem psala několikrát, že jsem měla několik trub (vždycky je utahám, nebo co...?):-D a každá z nich pekla výrazně jinak, než ta předchozí, musela jsem se s nimi učit. Já se, na rozdíl od jiných lidí, na výměnu trouby za novou netěším...
Dopíšu varování do postupu a jen pro srovnání - po 15 minutách pečení jsem posílala manžela rohlíky vytáhnout, vrátil se s tím, že jsou úplně bílé:-O Opravdu potřebovaly těch 25 minut (obyčejné rohlíky z hladké mouky peču tak 10-13 minut).
Aby mi "zrní", které jsem koupila kvůli černým rohlíkům jen tak nestálo ve špajzu, mám upečený FITchebík, možná ho vložím i sem;-)
Jooo - díky za nádherné fotky!:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2012 23:29

BILKOVAI: Ivet, klobouk dolů!:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

23. 1. 2012 23:19

Ivi, tak jsem vyzkoušela a podávám hlášení;-) Všechny ingredience jsem sehnala ve zdravé výživě /kupodivu/. Neměla jsem mlýnek na kafe, tak jsem zrní posekala v mixéru a světe div se, ono to šlo:-O Těsto krásně nakynulo a s těstem se perfektně pracovalo. Ani nebylo moc nutné podsypávat. Vyhřála jsem troubu na 220 st. a vložila první plech. Pro jistotu jsem si nastavila minutku pouze na dvacet minut. Po dvaceti minutách nahlédnu a s velkým zklamáním jsem konstatovala, že jsem rohlíky vysušila, skoro spálila. /Ale jedlé jsou:-):-8/ U druhého plechu jsem ubrala stupně, pouze na 190 st., vložila plech s rohlíkama a nechala pouze 15 minut. Výsledek je VYNIKAJÍCÍ :-! Rohlíčky jsou jako dech a chutí opravdu připomínají kornspitz:-))Každý máme jinou troubu a je potřeba ty stupně vychytat.;-) Ivi, chci Ti moc poděkovat za recept.:-K Bohužel Ti můžu dát jenom jeden bodík, který už jsem Ti dala dřív, ale přidávám alespoň mé postřehy a pár fotek. Ještě jednou díky:-K:-K

mysulka mysulka

19. 1. 2012 13:30

:-p:yes: krásné rohlíčky:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2012 21:37

:-K+19:-K:yes:

Iriska Iriska

18. 1. 2012 19:49

Je to krása, ale se mnou bys neměla za co měnit.:-S:yes::yes:+

Pajaska Pajaska

17. 1. 2012 21:56

:-O:-p:-p:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

17. 1. 2012 21:51

Cathleen, fakt ty kachny jsou v poho??:-O:-O:-O Manžel si chce zase pořídit slepice, ale dle mého názoru je to jejich odsouzení na smrt.:no: Že by jsme si pořídili kačenky? Jezírko máme....Díky za typ:yes: S těma rohlíkama dám vědět.:-K:-)

cathleen cathleen

17. 1. 2012 19:06

ALENA: Ali, vy na ni nemate zadny program Sprint, Rychly, Dort nebo Kolac - na peceni s praskem do peciva? Ty nepredehrivaji.
Nebo udelat rucne, robotem ;-)

ALENA

17. 1. 2012 18:56

šrot máme, krmíme s tím slepice a kachny, z toho je manžel totálně mimo, prý to on jíst nebude, ale drůbež takto krmená mu chutná, to je zajímavé! v každém případě rohlíky o víkendu udělám, mám je ráda a takto vyjdou mnohem levněji. jen moje pekárna neumí nepředehřát, to musím nechat, snad to nebude vadit.

cathleen cathleen

17. 1. 2012 18:26

BILKOVAI: budu ráda, když písneš, jak to dopadlo:yes:
Peču téměř denně a abychom vůbec nic nevyhazovali, po dvojitě neúspěšném pokusu mít slepice (tipujem to na kunu nebo tchoře), jsme pořídili čínské kachny - zatím žijí :-) a zbytky mého staršího tvrdého pečiva jim moc chutnají.

BILKOVAI BILKOVAI

17. 1. 2012 18:21

Cathleen díky:-K Zítra jdu vykoupit obchod se zdravou výživou:-)) Recept mě moc láká. Kornspitz mám moc ráda, ale domácí je domácí, no ne? Škoda, že nám slepičky sežral psík mývalovitý.Něco z toho taky papkaly:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cornspitz corn spitz domácí kornspitz zdravé rohliky složení rohlíku jak tvarovat rohlíky rohlíky bez pšenice černé rohlíčky rohlík složení cornspitz recept kornspitz.cz žitný rohlík složení recept na zdravé rohlíky recept na cornspitz zajímavé rohlíky žitné rohlíky bez pšenice těsto na kornspitz zdravé rohlíky recept corny rohlík složení co je to cornspitz

Suroviny: voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, pšenice, žito, vločky sojové, voda, olej, kmín drcený, otruby, semínka lněná, sůl, mouka žitná chlebová, mouka hladká, otruby

TopRecepty.cz

Černé rohlíky ála kornspitz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X5K