Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

7. 1. 2012 19:05

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 069 kJ / 1 451 kcal
Bílkoviny133,68 g
Tuky24,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy162,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.

Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

8. 1. 2012 00:27

Vždyť se nemusí tak striktně dodržet recept.Já nepoužívám Knor nebo spíš jen vyjímečně,ale neznamená to, že ho zatratím.Prostě si použiju svojí jíšku nebo ameriku.Každýho věc.Taky bych tam Heru nedala, ale spíš máslo.Každý dá co mu vyhovuje a chutná.Ono je to prakticky obdoba vepřového nadivoko,když odmyslím tu smetanu.Omáčku si upravím dle našich zvyklostí a chuti.
Hele a také bůhví co budem vařit letos,spíš z čeho,jak nám vše podražuje.....proč tolik negativa?Zbytečné.:-K:-K

porada

8. 1. 2012 00:21

Omlouvám se, než jsem to naklepal, tak mě Bendík předběhl :-))

porada

8. 1. 2012 00:19

To je zase večer jak v parlamentě.
Nechápu ty emoce. Ruku na srdce dámy, kdyby Pavelk nepoužil Heru tak ani neceknete. Když projdu většinu receptů tak zde používané suroviny jsou daleko horší : vegety,podravky, masox,creme fine,bio vývary,kořenící směsi apod.
Poč si neděláte vývary z kostí a nemrazíte do zásoby ?
Zahuštění- Pavelk použil tzv. záklechtku z polohrubé mouky to neznáte ?
Předpokládám,že Knorr jíšku použil kvůli dobarvení. Osobně bych použil máslo, dozlata cibulku a klasickou jíšku. Ale jinak neomdlévám ani se mi neobrací žaludek a jsou tu recepty horší, ale dobře obodované.
Trochu tolerance v tom srabu do kterého se řítíme.:-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 1. 2012 00:18

Pěkný receptík:-p+14:yes:Ty kluzki nemají chybu,jsou moc fajn:-*Ty bych si dala i jen tak,třeba s osmaženou cibulkou:-p

Bendik

7. 1. 2012 23:59

Můj názor je, že omáčka není tak strašná. To, že je zahuštěna moukou rozmíchanou ve vodě a instantní jíškou? Instantní jíšku či takzvanou záklechtku zde používá spoustu kuchařek a kvůli použití této jíšky pokrm přece není chemická hnusota. Spousta zdejších kuchtiček používá masox, vegetu i tuto jíšku a nikdo si nestěžuje... A co se týče nýzvu, hlavní je pokrm a ne jméno, nebo ne? Jsou tu i horší názvy.

pavelk pavelk

7. 1. 2012 23:23

Eliza:Kdyby jsi četla i poznámky,tak by jsi věděla,že této omáčce říkají vnuci "božská",to proto,že jim velice,ale velice chutná více než nějaké hamburgry,chesburky,hranolky a další svinstva:-!

pavelk pavelk

7. 1. 2012 23:18

ALENA:Co je ,podle tebe,hnusota? :-S

Eliza Eliza

7. 1. 2012 23:17

Kolemjdoucí nějak příliš vidí do našich vztahů...;-):-D Ovšem nevšimla jsem si, že by můj milý Colombo používal natolik exaltovaný výraz jako "božský"... Neřekla bych, že mě to "pobuřuje", to je pro mě v oblasti vaření opět jen zbytečné silné slovo...;-)

ALENA

7. 1. 2012 23:15

je vidět, že několik kuchařek se zděsilo, stejně jako já, a jsem ráda, že to ještě s tím naším vařením není tak tragické, i když ostatní osvědčená jména zde diskutující zase pochlebují. chtěla bych vidět, zda tu umělou hnusotu skutečně uvaří. já bych jedině zkusila ony knedlíčky, snad. ale takovou "božskou" omáčku jedině :no:

pavelk pavelk

7. 1. 2012 23:14

Eliza:To proto ,že víš o vaření prd!:-((

kolemjdoucí

7. 1. 2012 23:12

Eliza:A co tě tak pobuřuje?Tvůj oblíbenec Colombo vaří běžně s umělou jíškou, maximálně tam dá masox.

Alka

7. 1. 2012 23:05

Eliza:naprosto souhlasím!! A jako \"třešnička\" je tam místo másla Hera. No konec. Nic ve zlém, ale jestli tomuto \"čemusi\" plnému umělých věcí a náhražek se říká božská, je mi ne trochu, ale hodně smutno;-(
ach jo...:-(

Eliza Eliza

7. 1. 2012 22:44

Takže ta takzvaně "božská" omáčka z titulu se skládá z vody, polohrubé mouky, tmavé jíšky Knorr, 1 dcl šlehačky, soli a pepře. Rozumím tomu správně?:-O Bože, proč...??? Je mi najednou nějak smutno...

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 1. 2012 21:20

Tak já se přiznám, že i když jsem v Polsku co chvíli, tak takové knedlíčky neznám:-8 Jinak :yes:;-)

pavelk pavelk

7. 1. 2012 21:04

Jana Remkova:Jani,tak sem s nim!;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou

Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P534