Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,68 g |
Tuky | 24,56 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 162,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.
Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2012 00:27
Vždyť se nemusí tak striktně dodržet recept.Já nepoužívám Knor nebo spíš jen vyjímečně,ale neznamená to, že ho zatratím.Prostě si použiju svojí jíšku nebo ameriku.Každýho věc.Taky bych tam Heru nedala, ale spíš máslo.Každý dá co mu vyhovuje a chutná.Ono je to prakticky obdoba vepřového nadivoko,když odmyslím tu smetanu.Omáčku si upravím dle našich zvyklostí a chuti.
Hele a také bůhví co budem vařit letos,spíš z čeho,jak nám vše podražuje.....proč tolik negativa?Zbytečné.
Hele a také bůhví co budem vařit letos,spíš z čeho,jak nám vše podražuje.....proč tolik negativa?Zbytečné.
8. 1. 2012 00:21
Omlouvám se, než jsem to naklepal, tak mě Bendík předběhl
8. 1. 2012 00:19
To je zase večer jak v parlamentě.
Nechápu ty emoce. Ruku na srdce dámy, kdyby Pavelk nepoužil Heru tak ani neceknete. Když projdu většinu receptů tak zde používané suroviny jsou daleko horší : vegety,podravky, masox,creme fine,bio vývary,kořenící směsi apod.
Poč si neděláte vývary z kostí a nemrazíte do zásoby ?
Zahuštění- Pavelk použil tzv. záklechtku z polohrubé mouky to neznáte ?
Předpokládám,že Knorr jíšku použil kvůli dobarvení. Osobně bych použil máslo, dozlata cibulku a klasickou jíšku. Ale jinak neomdlévám ani se mi neobrací žaludek a jsou tu recepty horší, ale dobře obodované.
Trochu tolerance v tom srabu do kterého se řítíme.
Nechápu ty emoce. Ruku na srdce dámy, kdyby Pavelk nepoužil Heru tak ani neceknete. Když projdu většinu receptů tak zde používané suroviny jsou daleko horší : vegety,podravky, masox,creme fine,bio vývary,kořenící směsi apod.
Poč si neděláte vývary z kostí a nemrazíte do zásoby ?
Zahuštění- Pavelk použil tzv. záklechtku z polohrubé mouky to neznáte ?
Předpokládám,že Knorr jíšku použil kvůli dobarvení. Osobně bych použil máslo, dozlata cibulku a klasickou jíšku. Ale jinak neomdlévám ani se mi neobrací žaludek a jsou tu recepty horší, ale dobře obodované.
Trochu tolerance v tom srabu do kterého se řítíme.
8. 1. 2012 00:18
Pěkný receptík+14Ty kluzki nemají chybu,jsou moc fajnTy bych si dala i jen tak,třeba s osmaženou cibulkou
7. 1. 2012 23:59
Můj názor je, že omáčka není tak strašná. To, že je zahuštěna moukou rozmíchanou ve vodě a instantní jíškou? Instantní jíšku či takzvanou záklechtku zde používá spoustu kuchařek a kvůli použití této jíšky pokrm přece není chemická hnusota. Spousta zdejších kuchtiček používá masox, vegetu i tuto jíšku a nikdo si nestěžuje... A co se týče nýzvu, hlavní je pokrm a ne jméno, nebo ne? Jsou tu i horší názvy.
7. 1. 2012 23:23
Eliza:Kdyby jsi četla i poznámky,tak by jsi věděla,že této omáčce říkají vnuci "božská",to proto,že jim velice,ale velice chutná více než nějaké hamburgry,chesburky,hranolky a další svinstva
7. 1. 2012 23:18
ALENA:Co je ,podle tebe,hnusota?
7. 1. 2012 23:17
Kolemjdoucí nějak příliš vidí do našich vztahů... Ovšem nevšimla jsem si, že by můj milý Colombo používal natolik exaltovaný výraz jako "božský"... Neřekla bych, že mě to "pobuřuje", to je pro mě v oblasti vaření opět jen zbytečné silné slovo...
7. 1. 2012 23:15
je vidět, že několik kuchařek se zděsilo, stejně jako já, a jsem ráda, že to ještě s tím naším vařením není tak tragické, i když ostatní osvědčená jména zde diskutující zase pochlebují. chtěla bych vidět, zda tu umělou hnusotu skutečně uvaří. já bych jedině zkusila ony knedlíčky, snad. ale takovou "božskou" omáčku jedině
7. 1. 2012 23:14
Eliza:To proto ,že víš o vaření prd!
7. 1. 2012 23:12
Eliza:A co tě tak pobuřuje?Tvůj oblíbenec Colombo vaří běžně s umělou jíškou, maximálně tam dá masox.
7. 1. 2012 23:05
Eliza:naprosto souhlasím!! A jako \"třešnička\" je tam místo másla Hera. No konec. Nic ve zlém, ale jestli tomuto \"čemusi\" plnému umělých věcí a náhražek se říká božská, je mi ne trochu, ale hodně smutno
ach jo...
ach jo...
7. 1. 2012 22:44
Takže ta takzvaně "božská" omáčka z titulu se skládá z vody, polohrubé mouky, tmavé jíšky Knorr, 1 dcl šlehačky, soli a pepře. Rozumím tomu správně? Bože, proč...??? Je mi najednou nějak smutno...
7. 1. 2012 21:20
Tak já se přiznám, že i když jsem v Polsku co chvíli, tak takové knedlíčky neznám Jinak
7. 1. 2012 21:04
Jana Remkova:Jani,tak sem s nim!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Regionální specialita slezské nebe: Uzené maso s ovocnou omáčkou voní skořicí a neobejde se bez speciální přílohy
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou
Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl
Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P534
56 názorů