Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2014 18:36
Alena: opět odkazuji na Reeptury teplých pokrmů - i tam najdete klasickou znojemskou omáčku, která se dělávala v hospodách a restauracích - dobrá ale za "hubičku"
1. 11. 2014 16:57
Je to starý klasický recept, podle nějž se učili děti vařit na učňovské škole. A stále nejlepší, stejně jako všechny ty recepty, které v tzv. Normách", čili Recepturách teplých jídel najdete. Stará dobrá klasika, která naučí vařit i naprostého laika.Doporučuji místo těch všech rádoby nejlepších kuchařských knih
16. 6. 2014 21:08
Jana Remkova:děkuji
12. 6. 2014 19:37
12. 6. 2014 16:57
nebyl by i receptík na znojemskou omáčku?takhle dobrou?
9. 2. 2014 15:05
Realizováno, moc dobrý klasický recept. Já jen musela udělat více šťávy. doporučuji.
6. 2. 2014 19:27
spagetka:
6. 2. 2014 18:41
Jana Remkova: Nejdřív jsem nechápala, proč jsi to napsala, po přečtení - ježkovy oči, co jsem to napsala? , hm myslím na zítřejší oběd s bramborem, jasně že jsem chtěla písnout RÝŽI
6. 2. 2014 18:37
spagetka: Tak to už zas raději tu rýži
6. 2. 2014 18:33
Jana Remkova: no u nás se taky ptačisko papá s knedlíkem , ale je fakt, že dojde knedlík, zbude ptáček, udělaj se brambory
6. 2. 2014 18:30
Myslela jsem, že nikdo mimo nás nejí španělského ptáčka s knedlíkem a ejhle, našla jsem. Pokud Elizo nevadí, přidávám foto. Byl to takový obří pták , takže je na kolečka
7. 12. 2013 19:44
Opravdu výborný recept a můžu jen doporučit
25. 10. 2013 10:52
Krásná dobrá stará klasikahned bych si dala,ale nemám hovězíkoupím a udělámto je už hodně dlouho co jsem ptáčky nedělala,napravím a podle tohoto receptíku uvařím
27. 6. 2013 18:28
Strašně moc děkuju za recept.Ptáčky jsem už dělala ale nikdy se mi nepovedli tak na výbornou jako právě tytoSuper mňamka
16. 6. 2013 11:02
Vrhul sem se na to, uvidíme co se mě podle návodu podaří vytvořit
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 17 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 2 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 11 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Vepřové španělské závitky: Ve šťavnatém mase se ukrývá lehce pikatní náplň a chutě se vzájemně propojí k nebeské dokonalosti
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů