Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 115,18 g |
Vláknina | 1,22 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 181,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Je dost sladký, chtěl jsem ho nechat odstranit, ale nebylo mi vyhověno.
*Tento recept jsem dělal poprvé a uvádím ho tak jak ho mám napsaný. Podle mého názoru by se klidně mohl vynechat moučkový cukr-karamely jsou dost sladké-a ubral bych jeden plátek želatiny.
*Tento recept je na menší dortovou formu.Já jsem dělal individuální dortíky a samotný mousse do skleničky-pohár.
*Na spodek dortu můžeme použít jakýkoliv piškot, rozdrcené sušenky s máslem nebo tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/24516-tarta-mousse....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 17:56
Děkuji za odpověď. Já to vyzkouším
1. 5. 2012 23:24
rebeka:pochvala od profesionální fotografky potěší
1. 5. 2012 23:21
Martina:bez želatiny nebude konzistence tak kompaktní, bude řidší, ale myslím že do poháru by to šlo i když to nemám odzkoušené.
1. 5. 2012 20:28
páni taková nádhera a unikla mi
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama tleskám a smekám
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama tleskám a smekám
1. 5. 2012 20:06
Co kdybych nedala želatinu, byla by to pěna do poháru? Jako třeba čokoládová? Co myslíte? Poznáte to podle množství surovin?
Děkuji
Děkuji
29. 4. 2012 13:43
Sníh se může šlehat i ve vodní lázni. Ale asi bych do krému nedával cukr, jak je uvedeno v poznámce nebo bych ho alespoň ubral.
29. 4. 2012 10:53
Může se sníh vyšlehat ve vodní lázni?
9. 1. 2012 16:03
Moc hezké
9. 1. 2012 10:47
Miquel: Díky. Přesně o tomhle postupu jsem uvažovala. Použít pevnou podložku, která se využívá na semifreda. Teď jen sebrat odvahu
8. 1. 2012 12:51
Sarovka: 1 plátek želatiny váží cca 1,5 gramu. Když se spodek forem na semifreda dobře utěsní tak by to neměl být problém.
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar UFFF snad jsem to napsal srozumitelně
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar UFFF snad jsem to napsal srozumitelně
7. 1. 2012 18:06
Jak mám udělat, abych ten piškot měla po obvodu toho krému, tak jak to máte vy?Jinak super, škoda, že nemůžu dát bod
6. 1. 2012 15:32
Jsem naprosto okouzlena Ale mám pár "technických" otázek:
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
6. 1. 2012 10:42
Děkuji, děkuji, děkuji.
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili
6. 1. 2012 09:03
Migueli,nemáš náhodou hotelovku?To je dílo profíka.Opět nádhera a co je vidět na fotce i struktura pěny hodně povedená.Tvé recepty jsou ukázkou umu a estetiky.Vážně pastva pro oko a určo i pro chuťové buňky.
5. 1. 2012 23:58
Při sváteční příležitosti vyzkouším, prozatím si recept uložím. A pošlu bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 35 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Perličky jsou drůbež původem z Afriky, s modrým masem a pronikavým hlasem
Další recepty
Tématické fráze: karamelova pena karamel recept pěnový pohár karamelový dort karamelový mousse recept mléčné karamelky mlečné recepty kolik váží plátek želatiny karamelova pena do dortu recept na karamelu vy dort karamelový dort recept karamelový pohár recept dort karamel recept na dort karamelový mousse krém z mléčných karamel karamel plněný sváteční mousse dort od food bloggerů karamelová pěna mousse domaci mlecne karamely krem
Suroviny: karamelky, želatina, smetana, bílek, smetana ke šlehání, cukr moučkový, vejce, cukr krystal, mouka hladká, škrob kukuřičný
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
31 názorů