Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2012 18:57

Suroviny

Porce: 2-3, podle velikosti jazyků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 376 kJ / 329 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky22,15 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.

P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 11. 2017 18:20

Simona Skolakova: Simi,díky:-K
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty:-!

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 10. 2017 11:58

casino: ;-)

casino casino

25. 10. 2017 23:16

Simona Skolakova:
No, nemusíme vždy hovořit stejným jazykem:-8 ale pokud jazyk nevadí vašemu jazýčku, můžete zkusit třeba i toto: https://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-ma... :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2017 21:23

casino: je to asi poprvé kdy s vámi souhlasím;-)jazyky se po nabodnutí nesklouzly;-)a já vím,jak loupat jazyky,to jsem nedělala prvně;-)Ale o tom řeč není,já jsem si vybrala receptík a ten doporučuji dále,protože to byla fakt mňamka.;-)Jinak jsme ho vždy dělali tak,že uvařit a sníst to jako ovar,né,že by to nebyla dobrá volba,ale chtěla jsem zkusit něco jiného a povedlo se!!!!!Tak receptík doporučuji!!!!!;-):yes:

casino casino

25. 10. 2017 19:42

No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný:-D
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou:yes:
Jazyky se loupou od kořene ke špičce:yes:
V rcp není zmíněno podjazyčí...:-O ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2017 18:42

Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.;-):yes:ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba. ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2017 16:17

Simona Skolakova: Simonko,děkuji za"oprášení"receptu po tak dlouhé době;-)Děkuji i za komentář a foto:-KTěší mě,že sis vybrala zrovna tento recept a jsem ráda,že chutnalo:-8
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci:-)Ale hlavní je,že Vám jídlo chutnalo:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2017 13:50

Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo;-):yes:.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.;-)

Pajaska Pajaska

6. 1. 2012 20:15

Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.:-p:-p:yes::yes:

Bahula Bahula

5. 1. 2012 23:03

:-p;-):yes:+

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 1. 2012 21:46

mysulka::-))Děkuji:-*:-K

mysulka mysulka

5. 1. 2012 14:40

:-p mňam a fotka je krásná:yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 1. 2012 13:55

Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka;-):-K:-K:-K
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-8:-*

Jiri V. Jiri V.

5. 1. 2012 09:08

:-p:yes:

eva hubova eva hubova

4. 1. 2012 23:48

:-Okrása:-p:-p:yes:15

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový jazyk pečený hovězí jazyk veprovy jazyk recept pečený vepřový ořech vepřový jazyk recepty vepřové jazyky recepty hovězí jazyk pečený vepřové na žampionech s rýží hovězí jazyk na žampionech hovězí jazyk recepty vepřové jazyky recept na vepřový jazyk recept vepřový jazyk vepřový jazyk na houbách hovězí jazyk s rýží veprovy jazyk v papiňáku vepřovi jazik pčený vepřový ořech pečenývepřový jazyk vepřový jazyk v troubě

Suroviny: jazyk vepřový, masox, olej, omáčka sojová indonesia, cibule, česnek, žampióny, kmín celý, máslo, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G