Šuhajdy maminky Aničky
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň, v tomto případě ořechová, která je zalitá řádnou vrstvou čokoládové polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 443 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,74 g |
Tuky | 205,10 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 233,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od maminky mé kamarádky, šuhajdy takhle děláme už roky - patří u nás k nejoblíbenějšímu cukroví.
Podobné tu máme už párkrát (přidávám do Podobných receptů), ale vždy se - hlavně v "čokoládě" - od receptu maminky Aničky dost liší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 20:13
Herta:to sme volakedy robievali s mamou a ta to ma od svojej mamy-mojej babky...dakujem za námet na buduci rok to spravim
5. 12. 2015 08:13
Ja ich tiež robím, ale namiesto orechov dávam do nich čierne ríbezle.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
19. 2. 2013 21:20
Tak dneska jsem vyzkoušela,je to jednoduché a dobré. Příště jen akorát dám do čokolády méně cukru, na mě to bylo trošku víc sladké.
27. 10. 2012 18:38
Vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším. Ty ořechy mají být na prach nebo stačí rozsekat v mixéru? Nemám totiž mlýnek na ořechy.
4. 1. 2012 16:52
Moc príma šuhajdy+6Řekla bych,že ten překrásný andílek je háčkovaný-řetízkové oka,krátký a dlouhý sloupek a po zhotovení naškrobenýJe opravdu nádherný
4. 1. 2012 10:10
Majdula, rebeka: holky andělíčka jsem dostala od své virtuální kamarádky Daniely...nevím, jakou technikou je dělaný, ale líbí se mi tak moc, že jsem ho chtěla mít na fotce s cukrovím pro zdůraznění vánoc
3. 1. 2012 19:15
Šuhajky super ale ten andílek!!!!Nádherný! To je vlastní práce? Je to technika rišelijé?-nevím jak se to píše Nechtěla bys ho dát do Topkoníčka ?
3. 1. 2012 18:46
hezulinké ale ten andělíček je překrásný
3. 1. 2012 13:13
Cathleen, já to sladké nemusím, to víš, ale taťulda by se pěkně namlsal, má to rád a ledové kaštany zejména Dávám ti 2.bod
3. 1. 2012 12:49
Ledové kaštany jsou na polevu super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Jak si vyrobit ovocnou šumivou bombu, která vytvoří z každého nápoje originální drink
Další recepty
Tématické fráze: suhajdy z ledových kaštanu ořechové šuhajdy háčkovaný andělíček postup háčkovaní andělíčci postup suhajdy rajče net rajče net háčkování háčkovaný andělíček suhajdy recept šuhajky šohajky z ledových kaštanů háčkovaní andílci šuhajdy z kaštanů háčkovaní andělíčci rajče net háčkovaní andílci rajče net fotky 2015 jednoduché šuhajdy háčkovaný andílek dobré šuhajdy rajče háčkování
Suroviny: ořechy strouhané, cukr moučkový, rum, mléko, tyčinka ledové kaštany, máslo, kakao, cukr moučkový
Šuhajdy maminky Aničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQzk
10 názorů