Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,25 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2018 13:47
Děkuji za odpověď
25. 9. 2018 13:19
Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
25. 9. 2018 11:31
Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.
25. 9. 2018 11:27
Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší.
Přiložila jsem foto.
Přiložila jsem foto.
8. 1. 2012 10:31
vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.
4. 1. 2012 18:12
+7
2. 1. 2012 23:04
vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.
2. 1. 2012 22:50
To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?
2. 1. 2012 11:28
určitě dobrůtka
2. 1. 2012 06:48
1. 1. 2012 23:32
1. 1. 2012 22:58
Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším
1. 1. 2012 21:47
To je krásně šťavnatá panenka+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 49 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 30 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka zabalena ve slanine veprova panenka recept panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky veprova panenka top recepty vepřová panenka se slaninou pečená vepřová panenka na slanině šťavnatá vepřová panenka veprova panenka slanina recepty na vepřovou panenku pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka
Suroviny: panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
13 názorů