Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka ve slanině

Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

1. 1. 2012 21:45

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 458 kJ / 1 783 kcal
Bílkoviny119,25 g
Tuky145,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,50 g
Sacharidy0,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Koubkova Koubkova

25. 9. 2018 13:47

Děkuji za odpověď:-K

casino casino

25. 9. 2018 13:19

Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti) :-)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo;-)
Další (barbarská:-8 možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...:-K

Koubkova Koubkova

25. 9. 2018 11:31

Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.:-)

Maaruska Maaruska

25. 9. 2018 11:27

Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší. :yes:<3:yes:
Přiložila jsem foto. :-*

Marysia

8. 1. 2012 10:31

vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 1. 2012 18:12

:-p+7:yes:

Papunka Papunka

2. 1. 2012 23:04

vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.

vseumel

2. 1. 2012 22:50

To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?:yes::-p

AniCiz

2. 1. 2012 11:28

:yes: určitě dobrůtka:-*:-K

mardosa mardosa

2. 1. 2012 06:48

:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 1. 2012 23:32

:-p:yes:

jahoda jahoda

1. 1. 2012 22:58

Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším;-):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

1. 1. 2012 21:47

To je krásně šťavnatá panenka:yes:+1

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka zabalena ve slanine veprova panenka recept panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky veprova panenka top recepty vepřová panenka se slaninou pečená vepřová panenka na slanině šťavnatá vepřová panenka veprova panenka slanina recepty na vepřovou panenku pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka

Suroviny: panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6z5O