Vepřová panenka ve slanině
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené. Panenku servírujeme nejlépe se šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 458 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,25 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 0,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: recept podle šéfkuchaře Petra Svitáka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2018 13:47
Děkuji za odpověď
25. 9. 2018 13:19
Koubkova:
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
Tak jak píšete se to běžně dělá, ale i na pánvi je uvedených 20 minut maximum (podle velikosti)
No, já bych opékal max. 15 minut a následně nechal maso v teple (v alobalu) že aby se zmátořilo
Další (barbarská možnost je, po nějaké době do masa píchnout či zakrojit a pokud se ukáže růžová šťáva, tak ještě chvilku maso podrobit tortuře žárem...
25. 9. 2018 11:31
Co kdybych panenku připravila jen na pánvi přikrytou poklicí, nechci použít troubu.
25. 9. 2018 11:27
Trošičku jsem si to poupravila a výtečný. Panenka šťavnatá . Dělala jsem s kaší.
Přiložila jsem foto.
Přiložila jsem foto.
8. 1. 2012 10:31
vyborne. vcera jsem to uvarila, bohuzel jsem nestihla vyfotit.
4. 1. 2012 18:12
+7
2. 1. 2012 23:04
vseumel: Omáčka je udělaná z vývaru, který jsem měla už připravený v mrazáku, přidala jsem ho do výpeku po panence, provařila jsem omajdu a potom zahustila. Pokud nemáte hotový vývar, tak ho lze udělat i z kostky.
2. 1. 2012 22:50
To by mi chutnalo a jak vznikla ta krásná omáčka?
2. 1. 2012 11:28
určitě dobrůtka
2. 1. 2012 06:48
1. 1. 2012 23:32
1. 1. 2012 22:58
Pěkný recept, s tou slaninkou to vyzkouším
1. 1. 2012 21:47
To je krásně šťavnatá panenka+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 15 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 16 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 20 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 21 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 6 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 6 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 8 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 8 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 9 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 9 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty vepřová panenka ve slanině veprova panenka zabalena ve slanine veprova panenka recept panenka ve slanině vepřová panenka na slanině recept na vepřovou panenku recepty z veprove panenky veprova panenka top recepty vepřová panenka se slaninou pečená vepřová panenka na slanině šťavnatá vepřová panenka veprova panenka slanina recepty na vepřovou panenku pečená panenka ve slanině panenka zabalená ve slanině vepřová panenka se šťouchanými brambory recept panenka ve slanině recept veprova panenka
Suroviny: panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř drcený, olej
Vepřová panenka ve slanině
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6z5O
13 názorů