Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,41 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.
*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.
*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.
*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.
*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2012 12:35
30. 12. 2011 14:14
29. 12. 2011 19:44
29. 12. 2011 14:22
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád
29. 12. 2011 13:08
29. 12. 2011 12:57
29. 12. 2011 12:10
29. 12. 2011 09:54
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárkya když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš
28. 12. 2011 20:21
28. 12. 2011 20:16
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad
28. 12. 2011 20:08
28. 12. 2011 20:08
28. 12. 2011 19:07
28. 12. 2011 18:42
28. 12. 2011 17:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 34 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 46 minutami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 49 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: terinka co je terinka terinka z foie gras terinka foie gras terinky konfitovana kachni jatra konfitovaná játra kachní konfit terinka z kachní foie gras - recept kachní sádlo terina z foie gras recept luxusní játra foie gras terina recept recepty foie gras konfitované maso konfiovaná kachní játra játrová terinka terinka z kachních foie gras terinka recept terina foie gras recept
Suroviny: játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
16 názorů