Kokosovo - medový žerbó
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 23 602 kJ / 5 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,32 g |
Tuky | 249,62 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 743,03 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2011 13:03
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa" ...alespoň já si to tak vysvětluju..
27. 12. 2011 12:54
27. 12. 2011 12:40
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava"
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach
27. 12. 2011 11:10
Ale líbí se mi to, to ano
27. 12. 2011 11:08
27. 12. 2011 09:52
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."
27. 12. 2011 08:55
27. 12. 2011 00:00
26. 12. 2011 23:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 34 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláče plné letního ovoce: Chutnají pokaždé jinak, upečte je podle nejlepších receptů
20 báječných receptů z listového těsta na každý den. Chutnají nasladko i naslano
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Další recepty
Tématické fráze: řezy s kokosovou nádivkou kokosovy medovy rez žerbo rezy kokosove zákusek žerbo gerbeaud řezy nejzajímavější recepty na zákusky medový punčový řez žebró maďarský recept žerbo rezy žerbo maďarské žerbo řezy rezy žerbo maďarské řezy žerbo žebro maďarský žerbó rezy cukráreň maďarský koláč žerbo recept na maďarské zerbo žerbo zákusek recept maďarsky medový rez kokosové řezy žerbo
Suroviny: vejce, cukr, margarín, med, mouka, soda jedlá, cukr moučkový, margarín, mléko, mouka, cukr vanilkový, kokos strouhaný, džem meruňkový, poleva čokoládová
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
9 názorů