Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 516 kJ / 2 035 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,75 g |
Tuky | 39,65 g |
Vláknina | 36,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 350,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jáhly (loupané proso) mají vysoký obsah minerálních látek, hlavně draslíku, hořčíku, železa, zinku, fosforu a mědi. Z vitamínů jsou to především vitamíny skupiny B.
Věřím, že jahelnou mouku by do chleba mohli přidat i lepkáři, zvýší tím nutriční hodnotu pečiva a chlebík zase trochu ozvláštní. Jen pozor, samotná jahelná mouka velmi špatně kyne, proto je lepší ji namíchat s dalšími druhy.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 37 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 58 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodové dezerty a jiné dobroty: Užijte si jahodovou sezónu naplno. Máme pro vás ty nejlepší recepty
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: domácí jáhlový chléb chléb z jáhlové mouky jáhlové pečivo pecivo z jahlove mouky jáhelný chléb chleba z jáhlové mouky pečení z jáhlové mouky chléb z prosa jáhly recepty proso recepty jahelny chleba jak upect jáhlovy kolac pečeme z jáhlové mouky chleba z prosa chleba z jahelné mouky pečeme z jahelné mouky jahlová mouka recept peceni z jahelne mouky jsou jáhly bezlepkové proso chléb
Suroviny: voda, olej, ocet jablečný, sůl, cukr, mouka bezlepková jizerka, mouka jáhlová, kaše bramborová instantní bez mléka, koření chlebové, semínka lněná, droždí sušené
Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21ZA
0 názorů