Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z pohanky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 10. 2011 18:17

Suroviny

Porce: 6 - 8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 136 kJ / 749 kcal
Bílkoviny21,18 g
Tuky29,71 g
Vláknina15,92 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy92,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inšpirovala som sa na www.poslirecept.cz u Lenky Paulusovej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

12. 11. 2015 11:31

Zaneta73: Ďakujem, som rada, že chutila. :-8;-)

Zaneta73

11. 11. 2015 22:32

Fakt výborná :-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 10. 2011 18:51

Pohanku tak 3 x do roka dělávám,ale pomazánka mě opravdu nenapadla ještě nikdy;-)Díky za príma tip:-p+6:yes:

tejaja tejaja

9. 10. 2011 07:43

Janka, ďakujem za fotku;-)

BILKOVAI BILKOVAI

8. 10. 2011 14:05

Terezko, děkuji za vyčerpávající odpověď. Vyzkouším. Měli by jsme něco pro své zdraví dělat a když to ještě chutná, tak je to úplně nejlepší:yes::-K

pipre pipre

8. 10. 2011 10:55

Už jsem ji udělala a je chutná a opravdu měkká:yes::yes::yes: Přidala jsem foto.

1974andrea 1974andrea

8. 10. 2011 10:28

Tohle dělá moje tchýně a je to dobré:-p:yes:

tejaja tejaja

8. 10. 2011 08:53

eurka: ona tá pohánka lúpaná je, nie je to nelúpaná pohánka. Len je lúpaná novým spôsobom, kedy sa neodstraňuje celá pleva, ale zrná sa tepelne obrúsia, je to šetrné, ostane tam podstatne viac minerálov a účinných látok ako pri klasickom lúpaní. Preto je hnedá, ale ako vravím, je lúpaná. ;-)
Ale NEVARIŤ ! Ani minútu, ničí sa rutín, a ten je v pohánke najdôležitejší.;-)

eurka

8. 10. 2011 08:11

Výborný recept :) zkusím pohanku já ráda bodík už sem dala tak už jen vyzkoušet :-))
Jinak já tuhle hnědou "neloupanou pohanku" třeba dělám tak, že když chci uvařit hrníček pohanky tak dám hrníček pohanky a 2 hrníčky vody do kastrolku a nechám to vařit téměř až do té doby kdy tam není už voda. Je to úprava maximálně na 10min. Doufám, že jste ten postup pochopily :-O a je pak úplně stejná jak píše tejaja

tejaja tejaja

8. 10. 2011 07:55

BILKOVAI: Ivetka, nie je tvrdá. Pohánka sa nevarí, pretože varom sa ničí rutín. Premyjem vždy vodou, potom zalejem vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, zakryjem a zabalím do paplóna, poriadne ju držať v teple pol hodiny. Bude pekne mäkká, ale nerozsýpa sa.
U nás sa teraz predáva tepelne brúsená pohánka, preto je tmavšia, obrúsi sa len vrchná časť zrnka. Je výborná. Potom ju pripravujem ako chcem - polievky ( možno pridať trocha do akejkoľvek polievky ), zapekám, pomazánky, náplne, šaláty...proste kde ťa napadne.
Niet nič lepšie na naše cievy ako pohánky.
Len tú horúcu vodu treba použiť nie z varnej konvice, ale ohriatu na sporáku. Tá z konvice nie je vriaca, aj keď bublá a je v tomto prípade slabá. ;-)

BILKOVAI BILKOVAI

7. 10. 2011 22:53

Terezko a není ta pohanka tvrdá? Nikdy jsem ji nejedla, ale moc mně to láká vyzkoušet. Vím, že se dává do polštářů a je docela tvrdá:-)

tejaja tejaja

7. 10. 2011 20:43

Jana Pá: Áno Janka, k tomu zeleninka...;-)

spagetka spagetka

7. 10. 2011 20:25

Taky to tu mohlo být dřív, ukládám,miluju a prý musím pohanku ve všech podobách :-O;-):-p:yes:

pipre pipre

7. 10. 2011 19:55

Tak toto vyzkouším, pohanku občas dělám, ale nikdy jsem ji nedělala takto:yes:+3

Jana Pá

7. 10. 2011 19:00

Terezko :yes::-p a jen namáznu chléb, veku, rohlík, že:-?, pohanku u nás doma už zkouším delší dobu-ale jen do polévky, tak vyzkouším i pomazánku:yes:;-):-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pomazanka z pohanky pohanka recepty pomazánky z pohanky pohanka pomazánka pohanka recepty výborné recepty z pohanky pomazánka s pohankou pomazánka s pohanky pomazánka pohanka pohankové recepty pomazanka úprava pohanky pomazánky recepty pohanka pomazánky pohanka pomazánky moučník z pohanky pohanka recepty pomazánka pohanka recept top recepty pohankova pomazanka

Suroviny: pohanka, smetana kysaná, česnek, hořčice plnotučná, sůl

TopRecepty.cz

Pomazánka z pohanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOrJ