Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou se k bramborové příloze, krajově zvané "slejšky" opravdu hodí.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,24 g |
Tuky | 264,48 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 387,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mám od Libora Luňáčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2024 11:52
Šlejškami (šiškami) naše babička vykrmovala husy. 😁Ovšem v téhle podobě a s flákotou dobře propečeného masa bych to husám nenechala!👌😋
6. 6. 2022 16:14
Dnes jsme měli k obědu s raným zelím.. Foto jako důkaz
4. 12. 2011 19:16
Výborný receptAsi jsem tochu natvrdláproč je v surovinách u slejžků 800 ml studené vody a ještě 2000 ml vroucí vody
6. 10. 2011 12:22
Anna Kocikova:Naše prababi taky, dělaly je z uvařených brambor a šrotu.
6. 10. 2011 12:18
1974andrea:Prababička šlejškama ty husy opravdu krmila a já jsem jí je kradlamoc mi chutnaly
Recept je hezký,líbí se mi+5
Recept je hezký,líbí se mi+5
5. 10. 2011 19:20
pro zájemce o šlejšky http://kulinarskerecepty.blogspot.com/2006/10/prav...
5. 10. 2011 19:11
Honzo.mat., vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
5. 10. 2011 19:10
Nevím, ale šlejšky jseou docela velké šišky (7x3 cm), je to podle šlejšek, kterými se vykrmovaly dříve husy. Teda, pokud mě paměť neklame
5. 10. 2011 18:34
toto bude ukrutně dobrééé
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
5. 10. 2011 18:19
Jana Remkova: jj, už jsem si našla, nočky aháá, už jsem zas chytřejší a dá se to prý dělat i přes cedník
5. 10. 2011 18:18
spagetka: spagi, jako nočky, nemáme to tady někde? Fakt nevím. Zkusíme zadat... Vlastně jsou to malé bramborové šištičky
5. 10. 2011 18:16
Jana Remkova: dobře, ale jaký to tedy má tvar? Jako knedlíky, noky?
5. 10. 2011 18:14
spagetka: nene, jsou to šlejšky, u nás se tomu tak říká Honzo, škoda, že není fotopostup, ale jinak vím, že je to skvělé jídlo
Vítej na Topreceptech
Vítej na Topreceptech
5. 10. 2011 18:10
Slejškami myslíš asi šišky? Jinak podobně dělám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 19 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 20 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 20 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 24 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 29 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jak správně špikovat maso? Zůstane pěkně šťavnaté a má výrazně lepší chuť
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová plec recepty vepřove plecko se zelim pečená vepřová plec šlejšky pečená vepřová plec recept plecko pečené se zelím veprova se zelim pečené vepřové se zelím pečené plecko se zelím pečené vepřové plecko plecko se zelím vepřová plec slejšky pro husy vaříme z vepřové plece vepřová plec pečená recept na slejsky peceni vepřove plece teplota pecena vepr.plec vepřová plec s knedlikem vepřová plec bez kosti se zelím
Suroviny: plec vepřová, špek, olej, koření na vepřové maso, majoránka, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, zelí, petrželka
Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BGq
14 názorů