Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Milujete dobře připravené steaky? Výhodou hovězího závěsu neboli veverky je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost. Dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si ho řezníci schovávali pro sebe. I proto se mu někdy říká "řeznická panenka".

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

30. 9. 2011 20:12

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 490 kJ / 1 073 kcal
Bílkoviny132,86 g
Tuky54,00 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 690 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy12,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Udané časy odpovídají stupni propečení medium. Pokud má někdo raději červenější, nebo naopak propečenější maso, upraví si dobu přípravy o minutu - požadovaným směrem.

Přidám video s návodem k připravení masa - to, co vidíte na mojí čtvrté a páté fotce je před úpravou, tzn. maso vcelku tak, jak ho dostaneme v obchodě.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3ly_PXogUu0

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Porada

30. 9. 2011 23:38

Tak tomu nerozumím, myslím si, že Vás na tomto odkazu někdo tvrdě kopíruje.Pwww.frikulin.g6.cz/.../hanger-steak-s-prelivem-ze-...odívejte se tam.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 9. 2011 22:36

Hmm, taky jsem nikde neslyšela výraz "(hovězí závěs neboli veverka)", ale vypadá to dobře.

janek53 janek53

30. 9. 2011 21:46

Jediné co mě napadlo je MŇAM:yes::-p

Eliza Eliza

30. 9. 2011 20:37

Andruš, děkuju a masíčko upřímně závidím...;-):-p
Co vám mám povídat, za tuhle cenu taková minutková dobrůtka...:-p Čeho my se tady ještě nedočkáme, až budeme mít konečně běžně dostupné kvalitní suroviny...:-O
Za sto korun se hovězího steakového masa v biokvalitě, nacpaly tři osoby...:-p;-)

1974andrea 1974andrea

30. 9. 2011 20:32

Tak z téhle " flákoty" jsem steak ještě nejedla:-)), ale steaky všeho druhu mám moc ráda, občes je marinuji, občas je jen hodím na pánev. Omáčka bude dobrá, taky dělám se zeleným pepřem. Tak to shrňme, vše mám ráda, chutě znám, tak ti bodík posílám:-)):yes: Je to něco přes týden, kdy jsem nafasovala mladého býčka a rovnou jsem si naporcovala steaky. Už se na ně těším, ovšem zatím nebyla příležitost.:-(

Eliza Eliza

30. 9. 2011 20:32

Moc děkuju, Václave. U nás ho mívají na farmářském trhu, ideálně uleželé...:yes:

Dooga Dooga

30. 9. 2011 20:25

:yes: Na steakách jsem odkojený - takže jsi mi udělala velikou radost.:yes: Bohužel z tohoto druhu masa je dělají málo kde. Je fakt, že je to veliká mňamka. 100 bodů pro tebe.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hanger steak hovězí veverka recept hovězí veverka hanger steak recept omáčka ze zeléného pepře hovězí steak s pepřovou omáčkou pepřová omáčka ze zeleného pepře hovězí veverka na grilu hovězí veverka recepty vepřový steak s pepřovou omáčkou hovězí veverka, co to je hovězí maso veverka steak s pepřovou omáčkou recept naložený zelený pepř hangr steak steak na pepři hovězí hanger steak na pepřové omáčce hovězí steak na zelenem pepři steak s pepřovou omáčkou

Suroviny: steak hanger, olej olivový, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana, sůl mořská

TopRecepty.cz

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNxP