Okurková omáčka s masem
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo Znojmo proslulé.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,17 g |
Tuky | 39,05 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 15,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 6. 2015 13:12
19. 5. 2012 13:34
lak od okurku, muze se dat i nastrouhana kysela okurka
smetana
mouka
maslo
sul
pepr
udelam rychlou zasmazku a zaleju vodou a take lakem s okurek. Povarim, dochutim podle predstav jako smetana, sul, pepr, susena petrzelka(nat) a necham to povarit az je omacka hezky kremova a chutna to jako k bramborum, knedlikum.
14. 5. 2012 17:15
6. 8. 2009 21:41
6. 8. 2009 21:38
7. 7. 2009 15:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 26 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 38 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 56 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Představujeme okurkový relish. Poradíme, jak zavařit okurky podle oblíbených světových receptů
Další recepty
Tématické fráze: okurková omáčka s vepřovým masem okurková omáčka okurková omáčka recept okurková omáčka s hovězím masem tatarská omáčka recept okurkova omacka s veprovym okurková omáčka recept smetana vepřové maso s okurkovou omačkou okurkova omacka s kurecim masem výborná okurková omáčka rychlá okurková omáčka omáčky k masu okurková omáčka s hovezim omáčka okurková omáčky k masům recept na okurkovou omacku vepřové s okurkovou omáčkou vepřové maso omáčky vepřové maso recepty omačky omáčky s masem
Suroviny: cibule, okurky sterilované, maso, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vejce
Okurková omáčka s masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1Z
6 názorů