Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-smetanový koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 9. 2011 22:55

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 318 kJ / 1 749 kcal
Bílkoviny42,09 g
Tuky71,36 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 475 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy232,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nenáročný a velmi rychlý receptík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

5. 12. 2018 10:15

casino: občas peču samotné zbylé náplně do koláčů (tvaroh, mák) v silikonových tartaletkových formičkách z Lidlu. Dobře se vyklápí, dobře to vypadá ...:-)

casino casino

5. 12. 2018 00:17

hosta: "...systém oblíbených mi nevyhovuje..."
No, mně taky neééé, leč nedostává se mi odvahy tady to ventilovat ;-)

Eja57:
Zde je pár vychytávek a jsou tam zníněna i vámi zmíněná vajíčka https://www.devceuplotny.cz/foodblog/jak-upect-dok...
Co se "vynálezu" týká, je to z nouze cnost (kdo se má kvůli zkoušení náplní furt dlábit s drobečky na podklad), ale dokáži si představit bábovičky ze silikonu, či náplň upečenou přímo na plechu a naporcovanou na miniporce:-) A když se podaří vymyslet neotřelý, patřičně potrhlý název a vhodnou prezentaci (s různými ovocnými přelivy, slaný karamel, čoko nebo zabajone atp.) tak by to třeba mohl být trhák :-8

Eja57 Eja57

4. 12. 2018 09:30

casino: :-O oni vynalezli cheescake jen náplň a nepodělí se o recept;-(
Taky jsem zkoušela - složení podobné jako v tomto receptu, ale bez prdopeče a škrobu, ochucené vanilkou a pomerančovou kúrou, ale konzistence nebyla úplně ideální - asi blbý zvyk šlehat, vejce s cukrem do nadýchané pěny, a dále ještě šlehat s tvarohem a smetanou....to to možná nechce.....

hosta hosta

3. 12. 2018 22:41

casino: no vida - tak na tenhle jsem jsem po těch sedmi letech skoro zapomněla - mám v receptech nepřehledno, systém oblíbených mi nevyhovuje, postaru si ty opravdu osvědčené, co chci opakovat, píšu do scvakávacího bloku :-D, Jsem ráda, že se vám osvědčil, musím ho zopakovat - díky za připomenutí:-K

casino casino

3. 12. 2018 22:33

hosta:
Cheesecaku se věnuji posledních 14 dní takřka ob den... Snažím se přiblížit New York Cheesecake bez philadelphia sýra, konkrétně s naším tvarohem. Teď už peču v miskách jenom náplň, bez těsta. Ve vodní lázni, v alobalu, na volno, přikryté, 160°C, 150°C, snažím se vymáknout ten správný okamžik kdy pečení skončit aby nebylo přepečeno ale bylo dopečeno, neotvírám troubu, chladím ve vypnuté troubě a nevím co ještě:-) Správný cheesecake prý nemá na povrchu tmavnout, nemá mít vo vnútri bublinky, má být hutný ale ne tvrdý a má mít hladkou strukturu.
Všechno už jsem vychytal, ale ve hmotě byla furt "krupička" vysrážené bílkoviny:-// Tedy až do dneška! :-D
Použití škrobu jsem měl v plánu, ale tento rcp to uspíšil:yes: a výsledek se dostavil
Lenika: děkuji :-K
***
Náplň jsem pro sebe trošku upravil: ušetřil jsem 1 zakysanou smetanu:-) a celého :-!1/2 prášku do pečiva ;-) a doředil jsem mlékem

stanik

10. 9. 2013 17:05

rychlý a dobrý, díky za recept

Petra Ku. Petra Ku.

31. 10. 2012 10:40

Dovolila jsem si přidat pár fotek z mého včerejšího pečení. Koláč je výbornej, během hodiny, co jsme koláč rozkrojili, zmizela už polovina :-) A jak jsem se bála toho pečení, tak to šlo fakt hladce a rychle ;-) Leniko, děkuju tobě za recept, budu píct častěji, a taky děkuju topačkám, které mi on-line radily, co a jak :-):yes:

aisha

25. 10. 2012 22:31

katlie: Pouzila jsem formu o prumeru 26 cm a drzela jsem se receptu, jen jsem do kremu pridala 150 g mascarpone a vice cukru. Kolac mam vysoky presne 4 cm.

katlie

25. 10. 2012 16:30

aisha: chtěla bych se zeptat, dělala jste to z té dávky v receptu nebo jste ji zdvojnásobila a do jak velké formy jste dělala, děkuji za odpověď. Irča

rebeka rebeka

25. 10. 2012 15:56

Petra Ku.: já myslím, že zvojnásobením gramáže nemůžeš nic pokazit;-) ať se podaří:-K:yes:

Petra Ku. Petra Ku.

25. 10. 2012 15:50

rebeka: Takže množství všeho asi zdvojnásobím, pro jistotu? No maximálně to budeme jíst lžící :-) Vypadá to ale dost dobře, podle fotek jsem na to dostala velkou chuť :-)

rebeka rebeka

25. 10. 2012 15:44

Petra Ku.: nejsem autorka, ale protože je tam jen 100 g mouky, budeš ho mít dost nízký.. to je můj názor.. ale na chuti mu to jistě neubere;-):yes:

Petra Ku. Petra Ku.

25. 10. 2012 15:34

Holky, chystám se na tenhle koláč, ale jak nejsem v tom pečení kovaná, tak se radši zeptám.. nebude toho těsta a tvarohové hmoty málo do formy o průměru 26cm?

aisha

25. 10. 2012 14:07

Vyzkouseno..:yes::yes:..velmi dobry kolac, moc nam vsem chutnal..:-K:-K..dovolila jsem si pridat dukazni foto.

Lenika

14. 1. 2012 00:32

isindy: Děkuji.:-8 A krásňoučké fotky.;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohový koláč tvarohovo smetanový koláč smetanovy kolač s tvarohem smetanový koláč cheesecake recept originál mascarpone koláč s tvarohem smetanový cheesecake tvarohovosmetanový koláč koláč s tvarohem a mascarpone dobrý koláč s tvarohem a mascarpone tvarohovo smetanovy smetanový tvarohový koláč mascarpone s tvarohem smetanový cheescake cheesecake s tvarohovou náplní jablečný koláč s tvarohem s mascarpone recept se smetanou a tvarohem varohovo smetanový koláč cheesecake pečený recept originál mascarpone richli recepty

Suroviny: vejce, olej, cukr, kakao, mléko, prášek do pečiva, mouka polohrubá, tvaroh, smetana zakysaná, vejce, prášek do pečiva, škrob, cukr

TopRecepty.cz

Tvarohovo-smetanový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N59N