Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáčky

Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte, příště už budete péct rovnou dvě várky, protože se po nich jen zapráší.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

4. 8. 2008 07:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 199 kJ / 4 111 kcal
Bílkoviny108,96 g
Tuky233,82 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 747 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,70 g
Sacharidy384,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor na sůl. Někdo solí sádlo již při škvaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 13:20

Pamatuji si,že tyto pagáče dělal můj děda,pocházel ze Slovenska;-),pak už je nikdo v rodině nedělal,mohla bych je zkusit udělat já!!!;-):-p+1:yes:

Baboušek

15. 11. 2011 14:32

Jsou výborné,na vzhled nádherně skládané,křupavé a mají opravdu úspěch.Nejsou cítit droždím,to mi u jiných receptů vadilo.Také jsem znala jiné pagáče,ale tam bylo moc cítit droždí,mouka a sádlo
Díky moc za tento recept.Chválím :-K:-K:-K

pitr kouba

16. 4. 2010 14:51

550g hl.mouky,72g kvasnic,1 lzice cukru,250g ml.skvarku,50g sadla,130g strouhanych brambor,1vejice a zloutek,2 lzice gril.koreni,2 lzice drc.kminu,150 ml vody. Je to basta;-)

Zdenka1

22. 1. 2010 20:36

Posílám další bodík. Vynikající. Těsto jsem dělala v DP.

mirindat

4. 10. 2009 16:13

jsou mnam:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2009 19:05

http://www.toprecepty.cz/recept/2304-krupave-skvar... Není to to samé holky? Já jsem z toho jelen!:-O

tejaja tejaja

13. 2. 2009 14:50

Merylas, pagáče sa pečú, nie vyprážajú, možno si to manžel zle pamätá. Aj keď nie je vylúčené, že to tak mohlo byť:-D Ja len som ozaj nepočula o vyprážaných pagáčikoch. Ale vravím, možné to je;-):-D:-D

tejaja tejaja

13. 2. 2009 14:48

To "ja" : najprv urob, zjedz a potom komentuj takýmito slovami, Škvarkové pagáčiky sa robia rôzne, ja ich robím napr. s pridaním tvarohu, ale sú všetky chutné, krásne listujú. Keď niekto povevie, že jedol a nechutilo, to rešpektujem, nie každému všetko chutí. Ale ani to ma neoprávňuje povedať, že je to nechutné. Slušne poviem, že to nechutná mne.

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 8. 2008 08:42

Vypadají hezky, občas dělávám. Můj muž vzpomíná na nadýchané pagáče, které jedl v dětství na Slovensku, mám dojem podle toho, jak je popisoval, že byly smažené jako koblihy. Ale zase jsem nikde nečetla, že se smaží a musely by natáhnout hodně tuku a snad stačí ten, co už tam je. Tak nevím. :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové pagačiky recepty ze škvarků škvarkový pagáček skvarkove pagaciky slovenske škvarkové recepty pagáček škvarkové placky recept škvarkové skvarky recept škvarkový pagáček recept recepty se škvarkama škvarkové pečivo škvarkove placky top recepty recepty se škvarky škvarky recepty škvarkové placky jako od babičky recept pagáčiky recept bramborové pagáčky pagaciky slovenské pagáčíky

Suroviny: mouka polohrubá, smetana zakysaná, vejce, droždí, sůl, cukr, mléko, škvarky, vejce, sůl hrubá, kmín celý

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6yP