Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2010 15:13
+1 vypadá báječně, to musím vyzkoušet
31. 7. 2010 10:58
Terezko
31. 7. 2010 05:54
Dievčatá, olej ide do cesta, cesto je podobné ako rezancové, až na ten olej, je dosť mastné. Pre uľahčenie práce sa dá cesto vyvaľkať a až potom vyťahovať. Alebo kľudne len vyvaľkať, hoci správne sa má vyťahovať. Magdalenka, ako hrubo, malo by to byť hrubé asi 3 mm, ale to záleží a od toho, ako máte radi. Kto má rád viac cesta, nechá ho hrubšie.
30. 7. 2010 22:02
Zaujímavý receptík - aj ja mám dotaz, 100 ml oleja dám celé do cesta alebo z toho sa aj potiera, na ako tenko to vytiahnuť? Vďaka!
30. 7. 2010 21:26
Tejajo, to je tedy paráda. Jen nevím to těsto, připadá mi to jak nudlové, nebo se mýlím? Ráda bych to zkusila, tak pro představu...bych chtěla vědět, jakou má to těsto konzistenci.. Díky za info
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 25 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 31 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 36 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 41 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 44 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: bryndzova plnka moldavske plnene placky bramborové pirohy s jablkami mäsová plnka kynuté pirohy
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej, voda, sůl, vejce, brynza, máslo, maso mleté, cibule, máslo, pepř, sůl, kopr, cibule, máslo, sůl, pepř
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
5 názorů