Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2011 14:16
Nehledě na to, že když je tedy páj něco s bramborovou kaší, tak proč je tenhle recept "páj" a k tomu má ještě tu peřinu z bramborové kaše? Takže jednou kaše jako páj a jednou kaše jako peřinka? Nezlobte se, ale ten název, když už nemluvíme o tom jestli je nebo není správný, je taky trochu celý překombinovaný. Chápu že si to napíšou na jídelní lístek v hotelu, ikdyž bych se moc divila, že by ten jejich název zněl přesně takhle
2. 11. 2011 14:13
Tedy, ztraceno v překladu bude možná to jádro pudla, páj si představuji také jako něco slaného nebo sladkého s TĚSTEM a taky dělám v gastronomii. Vařilamyšička: opravdu je tak strašné se vyjádřit k tomu, že mám slovo páj spojeno s něčím jiným než Vy? Vaše nářky vyznívají spíš jako citové vydírání a že je Váš syn kuchař ještě nemusí znamenat, že je neomlyný. Pardon. Ale souhlas naprostý s Maris a Merylas.
2. 11. 2011 13:52
Vypadá to papatelně a to je hlavní!!!! Bodík letí!!!!!!
2. 11. 2011 13:35
varilamyskakasicku: IVČO, můj komentář byl smazán, tak se vyjadřuji znovu, dala jsem ti bodíka, už nevím kolikátého, jsem ráda, že jsi vrátila původní název, osobně si myslím ať už jde o páj(myslím, že ano), či nikoliv, bude to výborný a ty buýď v pohodě
2. 11. 2011 13:26
magdalenka: no nech sa zabáva já jim to prajem..ale načo inak polemizovať o názvu, keď je recept chutný, nie
2. 11. 2011 13:17
rebeka: väčšinou sme tu amatéri...a nestranný profesionál (ak sem náhodou zablúdi)sa môže o názvoch dobre zabaviť.
2. 11. 2011 13:07
rebeka:souhlas
2. 11. 2011 13:06
není to jedno, jak autor recept pojmenuje
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady
názvy receptů jsou různé, tak jak jsou různí lidé..a o tom to je, ne
recept je hezký, tak proč pořád ty dohady
2. 11. 2011 12:59
zizala: Žížalo, pak teda nechápu, proč byl smazán můj příspěvek, kde jsem hodnotila recept, dávala jsem boda a vyjadřovala se k názvu Občas se opravdu nestačím divit, co si tu kdo může dělat, už tomu přestávám rozumět, nebo, že by ti vadilo, že jsem Ivě psala, aby nebyla smutná prostě nechápu......
2. 11. 2011 12:52
Super recept, kasi miluju! Uz prosim prestante slovickarit...Kdyz nekdo nazve neco "pochoutka tety Bety", tak to taky nikdo tak nerozebírá. Já recept vyzkouším a ty Ivko si rejpaly nepripoustej!
2. 11. 2011 00:37
Zajímavě a hezky připravená rybka+8
1. 11. 2011 22:23
1974andrea: Tak je to možné a je mi líto, co se rozpoutalo. Jen bych byla ráda, kdyby nad tím Ivča mávla rukou, mám ji ráda a Maris se jen zeptala...Také bych se zeptala, být tu dřív. Mrzí mě, když se z diskuze stane nedorozumění s nějakým smutkem na jedné či druhé straně...Víš?
1. 11. 2011 22:18
Eliza:Eli, já ale souhlasím s Ivčou, podívej se na recept Sheperd´s pie, je to mleté jehněčí zapečené pod bramborovou kaší. A četla jsem, že slané a sladké "koláče - páje", začali dělat Američané až mnohem později.
1. 11. 2011 22:14
Osobně si také skromně myslím, že páj je označení pro sladký nebo slaný koláč, ne pokrm zapečený s bramborovou kaší. Tímto se chci zastat Maris, protože to jistě myslela pouze v tom smyslu, že bychom měli pokrmy nazývat správnými názvy, když jsme na stránkách věnovaných dobrému jídlu - s přívlastkem TOP.
Pokrm může být určitě dobrý. Ivčo, každý máme nějaké svoje starosti a ty Tvoje s Tebou rády sdílíme, ale tady mají místo komentáře receptu, neměla bys je brát osobně.
Pokrm může být určitě dobrý. Ivčo, každý máme nějaké svoje starosti a ty Tvoje s Tebou rády sdílíme, ale tady mají místo komentáře receptu, neměla bys je brát osobně.
1. 11. 2011 21:55
alena: úspěch neúspěch, navař něco sama, zrealizuj, vyfoť a pak kritizuj. To mám strašně ráda, jak někdo kydá hnůj na někoho a ví o vaření prd.
maris, tím jsem samozřejmě vůbec neměla na mysli tebe, ty jsi kuchařka s velkým K
maris, tím jsem samozřejmě vůbec neměla na mysli tebe, ty jsi kuchařka s velkým K
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 1 minutou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 16 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 48 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 50 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Další recepty
Tématické fráze: rybí páj teť vaří šéf teť vaří šéf recepty masový páj jehněčí páj ryba zapečená v bramborové kaši recept bramborový páj s masem zapečená ryba v bramborové kaši rybí filé zapečené v bramborové kaši koláč z bramborové kaše bramborovy paj rybí pie aljašská treska recept kolac s rybou a kasi páj rybi slaný koláč bramborová kaše bramborová kaše podle šéfkuchaře teť vaří šéf jablkovy kolac masový páj koláč recept rybí páj recept
Suroviny: brambory, pórek, sýr uzený, žampióny, rajče, máslo, mléko, treska aljašská, slanina anglická, olej olivový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, citron, libeček
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
62 názorů